nieuws

Renault trekt elektrische tru(c)kendoos open

Ondernemen 1077

Renault trekt elektrische tru(c)kendoos open
Vanaf september is de volledig elektrische uitvoering van de Renault Master op de weg te vinden. Zijn zwaardere 'broers' gaan vanaf 2019 in productie.

Renault goes electric en komt met drie volledig elektrische bedrijfswagens: de Renault Master Z.E., Renault Trucks D Z.E. en de D Wide Z.E. Samen kunnen zij, zonder uitstoot, alle vormen van stadsdistributie aan. Van een enkel pakketje tot afvalinzameling.

Stadsmobiliteit en -distributie zijn aan het veranderen en de elektrische trucks van Renault sluiten hierbij goed aan. van goederendistributie tot en met afvalinzameling.

Van pionier naar expert

Voor Renault Trucks is elektromobiliteit voor de hand liggend als het gaat om het verbeteren van de luchtkwaliteit en het verminderen van geluidshinder in steden. En de manier om de CO2-uitstoot te verminderen. Al meer dan tien jaar test Renault Trucks, in samenwerking met klanten, elektrische trucks om cruciale informatie te verzamelen over gebruik, accuwerking, laadfaciliteiten en specifieke onderhoudsvereisten. Deze praktijktests hebben ook Renault Trucks-klanten in staat gesteld om hun eigen opdrachtgevers te helpen vat te krijgen op elektrische technologie.

“Tien jaar geleden waren we pioniers in het promoten van elektrische trucks om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren”, legt Renault Trucks president Bruno Blin uit. “Vandaag kunnen we een serie elektrische voertuigen aanbieden met bewezen prestaties. De specialisten in ons netwerk staan klaar om onze klanten te helpen in hun overstap naar elektromobiliteit. Ooit waren we pioniers, vandaag zijn we experts.”

 Zero Emission  & onbeperkte toegang

De nieuwste technologische ontwikkelingen maken elektrische trucks een economisch alternatief voor vervoerders. Hoe streng de beperkingen in steden ook zijn, de voertuigen in de Renault Trucks Z.E.-serie kunnen blijven rijden. Ze zijn een oplossing voor het waarborgen van de luchtkwaliteit en het verminderen van verkeersopstoppingen, doordat ze geluidsarm buiten de spitstijden kunnen rijden en geen fijnstof en CO2 uitstoten.

Renault Trucks Master Z.E. beschikbaar in september 2018

De Renault Trucks Master Z.E., die in september 2018 wordt uitgebracht, is ideaal voor last-mile leveringen en geeft toegang tot alle zones in de binnenstad, zelfs waar strenge verkeersbeperkingen gelden. De accu van deze volledig elektrische bedrijfswagen is in zes uur opgeladen.

Het laadvolume is hetzelfde als bij een conventionele Renault Master doordat de accu’s onder de voorstoelen zijn gemonteerd. De Master Z.E.-serie wordt geleverd in zes varianten (vier gesloten bestelwagens en twee platformcabines) en is ontworpen om te voldoen aan alle eisen die professionals stellen aan het werk in binnensteden.

Stadsdistributie en afvalinzameling

De speciaal ontworpen 16-tons versie van de Renault Trucks D Z.E. is geschikt voor stadsdistributie en geconditioneerd transport. De Renault Trucks D Wide Z.E. komt beschikbaar in een 26-tons versie voor afvalinzameling. Beide modellen zullen vanaf de tweede helft van 2019 in productie gaan.

Een middelzware Renault Trucks Z.E. heeft een actieradius van maximaal 300 km, afhankelijk van het gebruik en de accuconfiguratie.

Het duurt twaalf uur om een batterij van 300 kWh volledig op te laden met reguliere wisselstroom (AC). Daarvoor is driefase 380V/32A krachtstroom toereikend. Dankzij DC snelladen kunnen de Lithium-Ion accu’s van de D Z.E. en de Wide Z.E. volledig worden opgeladen in één tot twee uur.

Reageer op dit artikel