nieuws

Leren van de finalisten: Hoe krijg je Grip op je Autobedrijf?

Ondernemen 805

Leren van de finalisten: Hoe krijg je Grip op je Autobedrijf?

De vakjury van de verkiezing BOVAG Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar 2018-2019 heeft drie finalisten geselecteerd. Op 9 oktober wordt bekend gemaakt wie een jaar lang deze prestigieuze titel mag voeren. Ten opzichte van andere autobedrijven blinken de drie finalisten vooral uit in… grip!

Autobedrijf Haarhuis uit Geesteren (provincie Overijssel) bindt de strijd aan met twee Brabantse kanshebbers: De Dames van Hurkmans uit ’s-Hertogenbosch en V.d. Nieuwenhuijzen Auto’s uit Helmond.

In juni maakte de vakjury, bestaande uit Ferry Smith (ANWB; juryvoorzitter), Remco de Vette (W&D consultants), Bertus de Vries (Bovemij), René Stolp (RDC) en Paul de Vries (Marktplaats Automotive), de tien halvefinalisten bekend. Het deelnemersveld bestaat uit autobedrijven die zichzelf hebben aangemeld, zijn voorgedragen door garageformules of door de buitendienst van Bovag en gelieerde organisaties.

De top 10 is aan de hand van een uitgebreide checklist onder de loep genomen door een onafhankelijk bureau en ontving een of meerdere mystery shoppers. Op basis van die resultaten zijn de drie finalisten geselecteerd.

Ferry Smith: “Bij het bepalen van de top 3 hebben we gekeken naar de dagelijkse gang van zaken in het autobedrijf en speciaal gelet op activiteiten die passen bij het thema van het jaarcongres: Grip. Grip op de klant, grip op online sales, grip op de werkplaats en grip op het team. Haarhuis, Hurkmans en V.d. Nieuwenhuijzen zijn hierin een voorbeeld voor hun collega’s.”

De verkiezing Bovag Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar wordt voor de twaalfde keer georganiseerd en op 9 oktober wordt tijdens het Jaarcongres van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven bekend gemaakt wie komend jaar deze titel mag voeren.

Autobedrijf Haarhuis uit Geesteren.  Thema van de Bovag verkiezing van dit jaar is Grip. Hans Haarhuis (l) heeft dit jaar deelgenomen aan het ondernemerstraject ‘Grip op je Autobedrijf’. Toeval?

De Dames van Hurkmans uit ’s-Hertogenbosch

V.d. Nieuwenhuijzen Auto’s uit Helmond

Reageer op dit artikel