nieuws

Autovakmeester: Voor de vakman die een vakmeester wil zijn

Ondernemen 1152

Autovakmeester: Voor de vakman die een vakmeester wil zijn

Partspoint lanceert een nieuwe garageformule: Autovakmeester. Gericht op de automobilist, die lokaal een betrouwbare en vakkundige garagist zoekt. Daarmee updaten zij hun bestaande formule AD Autobedrijf. De eisen voor deelnemers aan het nieuwe concept worden minder soft, de boodschap duidelijker.

AD Autobedrijf is een internationale garageformule met meer dan 4.000 aangesloten autobedrijven. Uit onderzoek van o.a. Motivaction en Well Mobility is gebleken dat de huidige formule gedateerd is. De nieuwe formule gaat dit oplossen met een duidelijke boodschap en een heldere naam.

“Onderzoek wees uit dat de bestaande formule gedateerd was, de naam niet helder en de boodschap niet duidelijk.”

Formulemanager Ton Sieljes legt uit: “Wat goed was bij AD Autobedrijf, behouden we. En wat beter moet, wordt beter. We blijven soft-franchise, maar wel minder soft. Daar tegenover zetten we een aanbod waarmee ik de concurrentie met elke andere formule aandurf. Onze deelnemers behouden hun gekoesterde vrijheid en blijven baas in eigen huis. Wij bieden hen uiteraard inkoopvoordeel en wij helpen hen de keiharde claim van 24 maanden garantie op onderdelen en arbeid waar te maken. We helpen ze met TECH360, private lease, Europese pechhulp, een eigen website met reviewtool en marketingcampagnes. En we bieden hen een netwerk van vakbroeders, onderschat dat aspect vooral ook niet.”

Autovakmeester wil voldoen aan een duidelijke behoefte op de markt. Op de avond van lancering en de dagen daarna hebben garagebedrijven zich al ingeschreven voor het nieuwe concept. Merel Boelens, Retail Marketing Manager bij PartsPoint, is blij met deze inschrijvingen: “Natuurlijk hebben we veel voorwerk gedaan en wat we doen, klopt gewoon van alle kanten. Maar dat men gelijk ter plekke inschrijft, dat hadden wij niet verwacht.”

De nieuwe formule Autovakmeester wordt dit najaar aan het Nederlandse publiek gepresenteerd en wordt in 2019 verder uitgerold.

Reageer op dit artikel