nieuws

10 halvefinalisten Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar bekend

Ondernemen 2988

10 halvefinalisten Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar bekend
De halvefinalisten van 2018.

Voor de 12e editie van de verkiezing Bovag Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar heeft de vakjury 10 Bovag-bedrijven geselecteerd die zich halvefinalist mogen noemen. Drie daarvan zijn gevestigd in Noord-Brabant en één genomineerde ging in 2009 al eens met de titel aan de haal. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het jaarcongres van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven op 9 oktober.

Om Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar te worden, konden bedrijven zichzelf aanmelden. Ook konden bedrijven worden voorgedragen door hun garageformule of de buitendienst van Bovag en Bovemij. Vervolgens maakte de vakjury een selectie, met 10 halvefinalisten als resultaat.

10 halvefinalisten Bovag Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar 2018-2019

  • Autobedrijf Marco Groen in Dirkshorn (Noord-Holland)
  • Autobedrijf Fijneman in Dordrecht (Zuid-Holland)
  • V.d. Nieuwenhuijzen Auto’s in Helmond (Noord-Brabant)
  • De Dames van Hurkmans in ’s-Hertogenbosch (Noord-Brabant)
  • Autoservice Van de Zande in Esch (Noord-Brabant)
  • Autobedrijf Gert Pater in Barneveld (Gelderland)
  • Auto Service Venderbosch in Halle (Gelderland)
  • Autobedrijf Haarhuis in Geesteren (Overijssel)
  • AutoFirst ten Have in Lemelerveld (Overijssel)
  • Autobedrijf van Kuilenburg in Utrecht (Utrecht)

Autobedrijf Gert Pater won in 2009 de verkiezing al en maakt dit jaar wederom kans op de titel. Vorig jaar werd Autobedrijf Tjeerdsma uit Nieuw-Weerdinge in Drenthe uitgeroepen tot winnaar.

Vakjury

De vakjury bestaat uit Ferry Smith (ANWB; juryvoorzitter), Remco de Vette (W&D Consultants), Bertus de Vries (Bovemij Verzekeringen), René Stolp (RDC) en Paul de Vries (Marktplaats Automotive). Dit keer boog de jury zich al in een vroeg stadium over de kanshebbers, met als resultaat deze nominatie.

3 finalisten

In een volgende ronde worden de halvefinalisten nader beoordeeld en grondig aan de tand gevoeld door de juryleden over hun bedrijfsvoering en visie. Op basis daarvan zal de vakjury 3 finalisten selecteren. Die gaan op 9 oktober tijdens het jaarcongres van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven om de titel strijden.

Reageer op dit artikel