nieuws

Fiat Chrysler moet in VS 104.000 auto’s terugroepen in dieselgate

Ondernemen 1019

Fiat Chrysler moet in VS 104.000 auto’s terugroepen in dieselgate
Chrysler World Headquarters Building Auburn Hills, in Michigan, Verenigde Staten.

De Amerikaanse Justitie is bereid om te schikken met Fiat Chrysler in het sjoemelsoftwareschandaal. Daarvoor moet het autobedrijf dan zo’n 104.000 dieselauto’s terugroepen naar de garage en nog een ‘substantiële’ boete betalen. Hoeveel geld de openbare aanklagers precies willen zien, is nog niet duidelijk.

Fiat Chrysler raakte in 2017 betrokken bij dieselgate. De beschuldigingen aan het adres van Fiat werden begin vorig jaar door milieutoezichthouder EPA naar buiten gebracht. Het Italiaans-Amerikaanse concern heeft altijd ontkend iets verkeerd gedaan te hebben.

Fiat Chrysler zou sinds 2014 sjoemelen

Fiat Chrysler zou de software sinds 2014 in sportieve terreinwagens van Jeep en RAM hebben geïnstalleerd. De autowereld is al sinds september 2015 in de ban van het dieselschandaal. Toen bleek dat Volkswagen jaren had gesjoemeld met de uitstootgegevens van miljoenen auto’s. De kwestie heeft al geleid tot vele miljarden aan boetes voor het Duitse concern.

Reageer op dit artikel