nieuws

Bosch Car Service Connect App verbindt klant en autobedrijf

Ondernemen 2610

Bosch Car Service Connect App verbindt klant en autobedrijf

Na het uitrollen van het online platform mijnBoschCarService lanceert Bosch Car Service in Nederland nu ook de Bosch-connector met bijhorende Bosch Car Service Connect App. Dankzij de connectie tussen de connector, de app en mijnBoschCarService heeft de klant 24/7 volledige controle over zijn of haar auto.

“De Bosch-connector en Bosch Car Service Connect App zijn een volgende logische stap om onze klanten toe te laten alles voor hun auto online te regelen. Met de app en connector krijgen zij volledige controle over hun auto – van onderhoud tot kosten – en houden ze grip op hun veiligheid, budget en ritten,” zegt Yvan Stas de Richelle, Channel Marketing Manager Bosch Automotive Aftermarket. “Nederland is het eerste land waarin de Bosch-connector en Bosch Car Service Connect App geïntroduceerd worden en daar zijn we erg trots op. We geloven dat zowel de Bosch Car Service autobedrijven als de klanten snel de voordelen van de connector en de app gaan inzien.”

Altijd en overal grip op de auto

Net zoals bij mijnBoschCarService kunnen klanten via de Bosch Car Service Connect App 24 uur per dag online een afspraak maken of vooraf de kosten van een service berekenen. De app heeft ook een ritregistratiesysteem. Het ritregistratiesysteem houdt het aantal kilometers en het actuele verbruik bij. Daarnaast kan de klant in een oogopslag zien wat zijn favoriete routes zijn, wanneer en of hij economisch rijdt en wat de kosten per route zijn.

Met de Bosch-connector krijgen klanten van Bosch Car Service ook inzicht in de technische staat van hun auto. Als er fouten gedetecteerd worden, krijgt de klant meteen advies over de te nemen stappen: zo snel mogelijk een afspraak maken bij een Bosch Car Service autobedrijf of Pechhulp van Bosch Car Service inschakelen.

“De diagnosefunctie van de Bosch-connector is een unieke feature. Klanten weten op elk ogenblik of hun auto rijklaar is. De Bosch-connector meldt alle problemen, ook deze die de boordcomputer van de auto niet meldt. Bovendien krijgt de klant niet enkel een waarschuwingssymbool te zien, maar ook een duidelijke uitleg over de storing en de te ondernemen actie. Dat geeft de klant een veilig gevoel: ze begrijpen beter wat er aan de hand is en kunnen onmiddellijk actie ondernemen. Maar ook voor de garagehouder is dit erg handig. Hij kan de klant in geval van pech veel gerichter ondersteunen en verliest minder tijd,” licht Yvan Stas de Richelle toe.

Eenvoudig te installeren

De Bosch Car Service Connect App is beschikbaar voor iOS en Android en is gratis te downloaden via de App Store of de Google Play Store. De Bosch-connector is verkrijgbaar in het Bosch Car Service autobedrijf. De verkoopadviesprijs voor de Bosch-connector is € 69,95,- (inclusief btw).

Er zijn drie varianten van de Bosch-connector beschikbaar. Om na te gaan welk type connector voor de auto geschikt is, wordt aangeraden vooraf een compatibiliteitscontrole uit te voeren op www.boschcarservice.nl. Het volstaat het kenteken van de auto in te geven om een advies over het juiste type mee te krijgen. Daarna kan de Bosch-connector op de auto worden aangesloten en via Bluetooth met de smartphone verbonden worden. Vanaf dat ogenblik kan de klant alles voor de auto via de smartphone regelen.

Reageer op dit artikel