nieuws

Renault-Nissan steekt geld in start-ups

Ondernemen 771

Renault-Nissan steekt geld in start-ups
Renault-topman Carlos Ghosn maakt het fonds vorige week officieel bekend tijdens technologiebeurs CES in Las Vegas.

De alliantie van automakers Renault, Nissan en Mitsubishi gaat investeren in technologiestart-ups die zich met mobiliteit bezighouden. Daar trekken de drie bedrijven 200 miljoen dollar voor uit, hoorde persbureau Reuters van drie anonieme bronnen.

Renault en Nissan leggen beide 80 miljoen dollar in voor het fonds voor start-ups. Mitsubishi draagt 40 miljoen dollar bij. Renault-topman Carlos Ghosn maakt het fonds vorige week officieel bekend tijdens technologiebeurs CES in Las Vegas.

Start-ups moeten auto-industrie helpen met nieuwe bedrijfsmodellen

Het traditionele model van de auto-industrie komt meer en meer onder druk te staan door diensten als Uber en deelauto’s. Ze willen daarom graag investeren in start-ups die kunnen helpen nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen.

Renault-Nissan-Mitsubishi is niet het enige autobedrijf dat een eigen investeringsfonds heeft. BMW trok daar 500 miljoen euro voor uit en PSA Group, het moederbedrijf van Peugeot, Citroën en Opel, heeft 100 miljoen euro om te investeren. Het Amerikaanse GM heeft een investeringstak met 240 miljoen dollar in kas.

Reageer op dit artikel