nieuws

iGarage lanceert app voor auto-onderhoud

Ondernemen 2611

iGarage lanceert app voor auto-onderhoud

iGarage, een online platform voor auto-onderhoud voor autobezitters en autobedrijven, lanceert een vernieuwde versie. Daarbij komt het meteen met een app voor autobezitters. Met die app wordt inzichtelijk gemaakt wanneer de auto aan welk onderhoud toe is, en bij welk garagebedrijf in de buurt de autobezitter terecht kan.

Met iGarage moet de autobezitter in een oogopslag kunnen zien wat de onderhoudsstatus van zijn of haar auto is. Welk onderhoud zit eraan te komen, en waar kan dat onderhoud uitgevoerd worden? Dat kan online, maar nu dus ook met de app.

Door data van alle gebruikers te combineren, en dit aan te vullen met vakkennis, kan het platform voor de automobilist inzichtelijk maken welk periodiek onderhoud voor zijn of haar auto nodig is. Is de auto bij de garage geweest, dan wordt de informatie online automatisch bijgewerkt. “Zo wordt auto-onderhoud transparanter. Automobilisten krijgen zo meer inzicht in te verwachten kosten. En het autobedrijf kan zijn dienstverlening verbeteren. Met ons digitale platform komt het autobedrijf eenvoudig in contact met bestaande en potentiële klanten”,  zeggen oprichters van iGarage Örjan Frikkee en Peter den Ouden.

Met de app kan de automobilist onderhoud inplannen bij aangesloten  – universele – autobedrijven. Hij of zij kan een autobedrijf selecteren en eventueel controleren. Voor de automobilist is iGarage – en de app – gratis.

Garagetools van iGarage

Autobedrijven op hun beurt kunnen zich aanmelden op het platform. Auto-eigenaren worden alleen doorverwezen naar aangesloten bedrijven. Het autobedrijf betaalt daar een jaarlijkse fee voor. In ruil daarvoor kan het autobedrijf gebruikmaken van de garagetools. Zoals de gestandaardiseerde autostatuschecks, offertetools en het verzenden van gerichte promoties aan klanten.

Reageer op dit artikel