nieuws

10 goede voornemens die autobedrijven vooruit helpen

Ondernemen 3119

10 goede voornemens die autobedrijven vooruit helpen
Wie zijn de gelukkige winnaars van de tien Liqui Moly-kalenders en wat hebben zij zich voorgenomen voor 2018?

“Ontbloot je goede voornemens en win de Liqui Moly-kalender 2018”, schreven we op 18 december. Dat leverde een reeks mooie én vaak ook leerzame voornemens op. We nemen ze een voor een met je door.

Eerst een citaatje uit de goede voornemens oproep: “Liqui Moly, waar kennen we dat ook alweer van? Juist, van olie en additieven. Grapje, van de kalenders natuurlijk!” Leuk, maar we moeten toegeven dat Liqui Moly ook met zijn olie en additieven flink aan de weg timmert. Onlangs nam de Duitse oliespecialist zijn Nederlandse website stevig onder handen.

Praktische info

Het hart van die website is natuurlijk de Oliewegwijzer, maar ook de FAQ-sectie met veel gestelde vragen is beslist de moeite waard. We komen er vragen tegen als: “Waar vind ik de veiligheidsinformatiebladen en de productinformatie bij Liqui Moly-artikelen?”, “Kan ik motoroliën met elkaar mengen?” En: “Wat gebeurt er, als ik teveel motorolie heb bijgevuld?”

Hoe kom ik aan een e-kalender?

Oh ja, en de vraag: “Hoe kom ik aan de erotische kalender van Liqui Moly?”, staat er ook bij. Eigenlijk overbodig, het antwoord kenden we ook vorig jaar al: deel gewoon je goede voornemens met AMT. Hieronder de voornemens van de tien inzenders naar wie nu een Liqui Moly-kalender onderweg is.

VDS van Jan van der Steen is nu een Quality Garage-autobedrijf. Zegt het voort!

Aandacht voor de formule

Jan van der Steen van Garage VDS heeft zich met zijn bedrijf aangesloten bij garageformule Quality Garage en dat wil hij graag onder de aandacht brengen in 2018. Bovendien wil hij zich meer specialiseren in hybride en elektrische voertuigen en hij heeft daar al een training voor vastgelegd. Prima initiatieven, dus de eerste LM-kalender gaat naar het Belgische Poppel.

Techniek College Rotterdam. Ziet er strak uit! Jordi Dik maakt er de jongens en meiden enthousiuast voor het autovak.

Meer jonge autotechnici

“Mijn doel als docent is om de jongens (en meiden!) op de opleiding enthousiast te maken voor het autovak. We hebben in de toekomst veel autotechnici nodig en als docent kunnen wij daar hopelijk ons steentje aan bij dragen.” Helemaal waar, de tweede kalender gaat naar Jordi Dik van Techniek College Rotterdam.

VTI Sint Lucas in Menen. Hier hangt ie binnenkort, de Liqui Moly-kalender.

Ook in België

Ook België staat te springen om jonge autotechnici. Gelukkig is daar docent Thijs Knockaert van VTI Sint Lucas in Menen. Hij neemt zich voor om: “De leerlingen een boeiend en fascinerend 2018 te bezorgen waardoor we toptechniekers opleiden op onze school.” Tjoep, daar gaat kalender nummer 3.

Toppertjes in opleiding.

Hard studeren!

Behalve de opleidingen, moeten natuurlijk ook de leerlingen hun beste beentje voor zetten. Randy Wijnen uit Bergharen van De Waal Autogroep is dat vast van plan: “Mijn goede bedrijfsvoornemen voor 2018? Keihard werken voor mijn opleiding autotechnicus niveau 3 BBL!” Veel succes Randy, kalender 4 is voor jouw.

Groter groeien

Garage EDAC (Elektro Diagnose Auto Centrum) begon klein, vijf jaar geleden. Maar blijkbaar doen ze iets goed daar in Kerkrade, dus verhuizen ze nu naar een groter pand. Het eerste wat daar aan de muur hangt? Precies, Liqui Moly-kalender nummer 5.

Bijblijven

De technische ontwikkelingen gaan snel, storing zoeken wordt in hoog tempo gecompliceerder en elektrische aandrijving vraagt weer heel nieuwe kennis. Dus investeert Autoservice Zwanenburg in opleiding en diagnoseapparatuur. Een prima voornemen: kalender 6 gaat naar Obdam.

De technische ontwikkelingen gaan razendsnel. Daarom investeert Robin Zwanenburg in opleiding en apparatuur.

Nog meer bijblijven

Ook Profile Tyre Center Zundert realiseert zich dat er nog hiaten zitten in de kennis over elektrische auto’s: “We zijn pas tevreden als we aan einde van het jaar over een goede basiskennis beschikken.” AMT zorgt graag voor enige afleiding tussen het studeren door: daar gaat kalender 7.

Meer omzet

Ook transmissiespecialist Autrans wil het in 2018 allemaal nog beter gaan doen vertelt Anton Lengkeek: “We gaan klanten een nog betere service verlenen en zo een nog betere omzet halen dan in 2017.” Klasse Anton, wie weet helpt LM-kalender 8 om net dat stapje extra te zetten.

Meer winst

Harrie Hermans van Garage Hermans in Arendonk heeft een soortgelijk voornemen: “De klanten tevreden houden met goede service en een beetje winst.” Voilà: kalender nummer 9.

Keiharde concurrentie

De laatste Liqui Moly-kalender is voor Tom Koens. Hij is aftersalesmanager bij Liqui Moly-concurrent Wynns. Zijn voornemen: “Meer additieven verkopen dan Liqui Moly en betere producten op de markt brengen.” Kijk, that’s the spirit! We zijn toch zo benieuwd naar de Wynns-kalender 2019…

Reageer op dit artikel