nieuws

AMT Live: Verantwoorde omgang met chemische producten

Ondernemen 1112

AMT Live: Verantwoorde omgang met chemische producten

Het gebruik van chemische producten als spuitbussen en reinigingsproducten in de werkplaats neemt steeds meer toe. Ook voor het oplossen van specifieke problemen en het reinigen van airco’s worden steeds vaker chemische middelen ingezet. Die zijn niet allemaal “mens en milieu vriendelijk”.

Hoe gaan we veilig met deze middelen om? Wat betekenen eigenlijk al die symbolen die op spuitbussen staan? Hoe bepalen we de keuze met welke producten we verantwoord kunnen werken? En waar en hoe bewaren we onze veiligheidsbladen zodat deze bij calamiteiten snel vindbaar zijn?

Hebben we een idee hoeveel remmenreiniger bijvoorbeeld een monteur per jaar verbruikt en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn? Hoe voorkomen we dat zich binnen 10 of 20 jaar een nieuwe beroepsziekte openbaart die te maken heeft met de gevolgen van het gebruik van al die chemische producten?

Allemaal zaken waar we niet dagelijks bij stil staan maar die wel een enorme impact kunnen hebben op het welzijn van werkplaatspersoneel. Deze kennissessie van Tunap geeft zowel de autotechnicus als de werkgever stof tot nadenken.

Deze kennissessie van Tunap vindt plaats in een van de AMT Live partner-theaters. Het exacte tijdstip wordt eind oktober bekend via www.amtlive.nl

Schrijf je vandaag nog gratis in via de inschrijfmodule

Reageer op dit artikel