nieuws

DEKRA bouwt testomgeving connected car in Malaga, Spanje

Ondernemen 1016

DEKRA bouwt testomgeving connected car in Malaga, Spanje

Internationale expertorganisatie DEKRA bouwt een testomgeving voor connected cars in Malaga, Spanje, als deel van een internationaal testnetwerk voor connected en automated driving. Door testscenario’s, emulatieapparatuur, specifieke scenario’s en fysieke voertuigen te combineren, kunnen fabrikanten nu al starten met het toekomstbestendig maken van de connected car. De testlocatie gaat voor het eind van 2017 open.

De nieuwe testlocatie voor de connected car is een belangrijk onderdeel van DEKRA’s wereldwijde testnetwerk voor connected en automated driving. De hub in Malaga focust zich onder andere op R&D en op het testen van producten die zich aan het begin van de ontwikkelingsfase bevinden.

De huidige testomgeving van DEKRA in Klettwitz, Duitsland en de Lausitzring, recentelijk door DEKRA aangekocht, worden ingericht om automotive systemen, volledige voertuigen en de bijbehorende infrastructuur te testen. DEKRA zet ook in op het vergroten van zijn testnetwerk in Azië en de VS en op standaardisatie in de gehele industrie, naast het ontwikkelen van testplannen en innovatieve testapparatuur.

Testscenario’s

“We hebben een aanzienlijk aantal testscenario’s ontwikkeld waarvan sommige al zijn geïmplementeerd. De testscenario’s controleren het berichtenverkeer tussen de auto en de omgeving en corresponderende waarschuwingen voor bestuurders die verschillende technologieën gebruiken”, zegt Fernando Hardasmal, directeur van DEKRA Testing & Certification S.A.U. “Enkele van die technologieën zijn bijvoorbeeld Intersection Movement Assist, Green Light Optimal Speed Advisory, Forward Collision Warning en Work Zone Warnings“.

Naast het gebruik van zogeheten V2X (vehicle to everything) apparatuur simuleert DEKRA testscenario’s met behulp van beacons en specifiek ontwikkelde software. Andere activiteiten op de testsite voor de connected car gaan in op interoperabiliteit, performance, usability en cyber security. Onlangs is DEKRA geaccrediteerd voor ISO 17025 voor eCall en ERA/GLONASS testen.

“We komen tegemoet aan de toenemende vraag naar testen en certificeringen voor de laatste innovaties in de auto-industrie. Door testen voor veiligheid en connectiviteit te combineren, helpen we automotive fabrikanten zich goed voor te bereiden op een toekomst waarin alles op de weg verbonden is”, zegt Bert Zoetbrood, CEO van DEKRA’s wereldwijd opererende divisie Product Testing & Certification met hoofdkantoor in Arnhem, Nederland.

De nieuwe testsite van DEKRA, met een toekomstig oppervlak van ruim 50.000m², wordt momenteel gebouwd op het Andalusia Technology Park in Malaga, Spanje. Het project biedt ook mogelijkheden om de langlopende samenwerking tussen de Universiteit van Malaga en DEKRA voort te zetten.

Reageer op dit artikel