nieuws

AutoFirst start met onderhoudsapp ServiceBook

Ondernemen 892

AutoFirst start met onderhoudsapp ServiceBook

Garageformule AutoFirst is met de AutoFirst noordoost-leden een samenwerkingsverband aangegaan met het digitale onderhoudsplatform ServiceBook. Deze samenwerking stelt de bij de formule aangesloten autobedrijven in staat het onderhoud van auto’s via een app toegankelijk te maken voor hun klanten.

Door middel van dit digitale onderhoudsboekje voor smartphone, tablet of web(desktop) worden de gefactureerde werkzaamheden inzichtelijk en begrijpelijk gemaakt. “Hierdoor kan de klant de onderhoudshistorie van zijn of haar auto moeiteloos bijhouden. Ongeacht het merk of model van de auto, kunnen zij zien wat er aan hun auto is gedaan en wat er moet gebeuren”, zegt AutoFirst.

Automatisch uitnodigen voor onderhoud of APK

“Met dit transparanter maken van de geleverde diensten bieden de AutoFirst noordoost-deelnemers een extra service aan hun klanten. Bovendien is het voor de autobedrijven mogelijk om via de onderhoudsapp gericht en relevant met de klant te communiceren over het serviceplan van de auto. Bijvoorbeeld het (automatisch) uitnodigen voor onderhoud of een apk-reminder versturen”, zegt de garageformule.

Kentekenkoppeling en onderhoud volgens fabrieksvoorschrift

De gegevens in de ServiceBook-app worden gevoed via HaynesPro en een kentekenkoppeling vanuit VWE. Hiermee krijgt de consument standaard onderhoud volgens fabrieksvoorschrift voorgesteld. De AutoFirst-versie van de ServiceBook-app komt voor de klanten van zo’n 50 garages in Nederland beschikbaar.

Reageer op dit artikel