nieuws

Verkoop bedrijfsauto’s verder in de lift

Ondernemen 355

Verkoop bedrijfsauto’s verder in de lift

De verkopen van bedrijfsauto’s in Nederland zijn in januari flink gestegen, vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Alles bij elkaar werden hier vorige maand volgens ACEA 10.258 nieuwe busjes, bestelauto’s en trucks op kenteken gezet. Dat waren er 14 procent meer dan in januari 2016.

Afgelopen jaar zat de markt ook al stevig in de lift. In heel 2016 zijn in Nederland ruim een vijfde meer bedrijfswagens aan de man gebracht.

In de hele Europese Unie namen de verkopen vorige maand met dik 8 procent toe. In totaal werden er 173.614 nieuwe bedrijfswagens geregistreerd. Daarbij lieten alle grote markten vooruitgang zien. In Spanje gingen de verkopen zelfs met bijna een kwart omhoog en in Italië en Frankrijk werden plussen van meer dan 10 procent genoteerd.

Reageer op dit artikel