nieuws

Grip op je Autobedrijf: ‘Verlaag de druk en verhoog de omzet’

Ondernemen 4909

Grip op je Autobedrijf: ‘Verlaag de druk en verhoog de omzet’

Automotive Academy en AMT lanceren een trainingsprogramma om ondernemers meer grip te geven op de toekomst van hun autobedrijf: Grip op je Autobedrijf. Regiomanager van Automotive Academy en één van de coaches van het trainingsprogramma is Hans Zonneveld. Hij legt uit waarom dit event zo waardevol is voor het autobedrijf.

Het uitgangspunt van Grip op je Autobedrijf is om de ondernemer van het autobedrijf beter voor te bereiden op de toekomst aan de hand van een praktisch trainingstraject rond vier pijlers: Personeel en Leiderschap, Bedrijfseconomisch, Klantbeleving en tenslotte Marketing en Social media. Hans Zonneveld beantwoordt vragen over Grip op je Autobedrijf.

Hans Zonneveld is één van de coaches van het trainingsprogramma ‘Grip op je Autobedrijf’.

Hans Zonneveld is één van de coaches van het trainingsprogramma ‘Grip op je Autobedrijf’.

Waarom moet ik deelnemen aan de trainingsdagen van ‘Grip op je autobedrijf’?
“De markt verandert, de klanten veranderen, wil je in de toekomst met je bedrijf meer zekerheid hebben dan willen wij hiermee laten zien wat voor kansen er zijn voor je autobedrijf. Daarvoor hebben wij verschillende trainers in de hand genomen, die je daarin willen begeleiden. We doen een 0-meting met behulp van een mystery visit om te bepalen waar je staat met jouw bedrijf. Vlak voor de laatste dag van het trainingsprogramma doen we vervolgens een 1-meting om te kijken of je de leerstof hebt kunnen toepassen binnen jouw bedrijf. Tijdens het trainingsprogramma ontmoet je verschillende inspirerende trainers die je helpen op het gebied van personeel en leiderschap, hoe je met bestaande klanten omgaat en hoe benader je nieuwe klanten benadert, bijvoorbeeld door   gebruik te maken van social media. Werkwijzen die je misschien nog niet eerder hebt gebruikt in het verleden of momenteel mee worstelt. Daarnaast bieden we een benchmark vanuit WESP en is Bryan Smaal, Head of Business Control bij Sator Holding, vraagbaak en adviseur als het gaat over de financiële gezondheid van jouw bedrijf.  Natuurlijk weten ondernemers hoe zij een bedrijf moeten runnen, maar nu krijg je de kans voor nieuwe inzichten en hoe die te benutten om nog meer grip op je bedrijf te krijgen.”

Mijn autobedrijf is heel druk en ik wil geen tijd verliezen… Vergroot ik echt mijn kansen met deelname hieraan?
“Ja, er zijn meerdere bedrijven die zeggen: “Ik heb het druk”, maar dat wil niet altijd zeggen dat je ook daadwerkelijk geld verdient. ‘Grip op je Autobedrijf’ laat juist zien middels dit traject dat er eenvoudige en makkelijk toepasbare manieren zijn om die druk te verlagen en de omzet te verhogen.”

AMTLive16-226

Er is maar een beperkt aantal aanmeldingen mogelijk. Inschrijven kan nog tot half februari 2017 via www.gripopjeautobedrijf.nl.

Kun je een tipje van de sluier oplichten, wat kan ik verwachten tijdens deze dagen? Hoe ziet een trainingsdag eruit?
“De eerste dag is een kennismakingsdag, gepland op 28 februari. Dan verzamelen we bij  Automotive Academy te Amsterdam, daar kunnen wij elkaar ontmoeten en worden deelnemers en trainers aan elkaar voorgesteld. Zij kunnen daar ook hun verwachting van dit trainingsprogramma kenbaar maken, wat de trainer ook mee kan nemen. Daarna bezoeken  we twee bedrijven waarvan wij weten: “Die ondernemer is goed met zijn bedrijf bezig!” en dat willen wij graag met jullie delen. Deze dag sluiten we af met een diner om de start van het trainingsprogramma officieel te maken. De volgende trainingsdagen zijn van 14:00 tot ongeveer 21:00 uur  en vinden plaats op de verschillende trainingsaccommodaties van Automotive Academy. Dus een trainingsdag in Veenendaal, één in Hoensbroek, één in Zwolle en één in Naaldwijk. In iedere regio een keer in de buurt.”

Na het trainingsprogramma wordt ook een certificaat afgegeven aan de deelnemers?
“Ja, dat klopt. Het initiatief komt bij AMT  vandaan. AMT heeft soortgelijke trainingsprogramma’s in het verleden ook met succes georganiseerd. De samenwerking met Automotive Academy is dan ook logisch; gezamenlijk kunnen wij hiermee de ondernemers die zich aanmelden een succesvol en zeker waardevolle ervaring aanbieden.”

Zijn er nog plaatsen vrij? Wanneer is de eerste mogelijkheid om te starten?
“Er is maar een beperkt aantal aanmeldingen mogelijk. Inschrijven kan nog tot half februari 2017  via de website www.gripopjeautobedrijf.nl.”

Wat kost het?
“De eigen bijdrage is €750.- excl. BTW per deelnemer. Overigens is de commerciële waarde van deze trainingsdagen inclusief het certificaat beduidend hoger, namelijk €1.950.- excl. BTW. ‘Grip op je Autobedrijf’ is een uniek en praktisch trainingstraject voor ondernemers in de automotive branche die vooruit willen en zich willen voorbereiden op de toekomst. Het is zeker de moeite waard!”

Geschreven door: Mijngrossier.nl

Reageer op dit artikel