nieuws

Video: Wat doe jij aan klantbeleving? En wat leer je van een winnaar?

Ondernemen 883

Video: Wat doe jij aan klantbeleving? En wat leer je van een winnaar?
Samen met Milo Berlijn traint Michel van Roon je in een nog betere klantbeleving en klantbinding voor jouw autobedrijf. Schrijf je vandaag nog in voor de Grip op je Autobedrijf Speedsessie op 16 november.

Dat AMT Live er aan komt is je vast wel opgevallen. Maar wil je echt vooruit als ondernemer, sla dan het ochtendprogramma op woensdag 16 november niet over. We organiseren dan de eerste Speedsessie ‘Grip op je autobedrijf’. Een praktisch ingestoken training voor ondernemers. Hoe werk jij aan klantbeleving? En doe je wel de goede dingen op de juiste plek? En wat leer je van Autobedrijf van het Jaar 2016?

De consument verandert, dat weet iedereen. Hij of zij gaat niet meer naar het autobedrijf om eens te kijken welke automodellen er op de markt zijn, nee dat doet nagenoeg iedereen via internet. Welke rol heb je dan als autobedrijf? En wanneer kiest een consument voor jouw bedrijf? Omdat je op Facebook actief bent? Omdat er reviews over je zijn gepubliceerd? Michel van Roon van CRM Automotive praat je bij over zijn ervaringen. “Waar zit je klant? Geloof ik jouw als bedrijf? en wat is je toegevoegde waarde in jouw regio?, die vragen ga ik je inzicht in geven”, licht van Roon toe.

Hoe heet je een klant welkom?

Dagvoorzitter Milo Berlijn, eigenaar van Trainmark, is gespecialiseerd in klantbeleving. Hij vertelt je onder meer hoe je klanten kan binden aan jouw bedrijf. Dat begint al met een juiste begroeting, maar ook met jouw personeel. De algehele uitstraling van je bedrijf wordt ook door jouw instelling en die van jouw personeel bepaald. Milo: “Hoe heet je een klant welkom? Hoe laat je hem welkom voelen?, ik ga je de nodige tips geven om morgen al mee aan de slag te kunnen.”

Leren van winnaar Autobedrijf van het jaar!

Om de training helemaal goed te beginnen komt Thijs de Baaij, eigenaar van winnend Bovag Autobedrijf van het Jaar 2016 naar Autotron Rosmalen. Net na de koffie achterhaalt Milo Berlijn bij deze succesvolle ondernemer zijn succesrecept. Waarom heeft Autobedrijf de Baaij gewonnen? En wat heeft Thijs anders gedaan toen hij eigenaar werd van het al bestaande autobedrijf?

Programma en inschrijven

Is het wat voor jou? Kijk voor details van het programma en tijden op www.gripopjeautobedrijf.nl. Hier kun je je ook inschrijven voor de training.
Het blijft overigens niet alleen bij een training van twee top-experts. Voor de middag nemen we je mee langs partners als Car-Systems, Automotive Academy, AutoNiveau, SNR en Kroon-Oil, nog voor de deuren van AMT Live open gaan. Tijdens deze kennistour vertellen zij hoe ze jou nog beter van dienst kunnen zijn. Afsluitend volgt een lunch en kun je de middag en avond vervolgen op AMT Live. Tot 16 november!

Reageer op dit artikel