nieuws

Van elektrische turbo en telematica, tot DSG-diagnose en RFID-tags op AMT Live

Ondernemen 1379

Van elektrische turbo en telematica, tot DSG-diagnose en RFID-tags op AMT Live

Vijfendertig kennissessies staan er elke dag op het programma van AMT Live. Zeven van AMT, vierentwintig van de AMT Live-partners. En in al die kennissessies laten verschillende experts je graag zien welke kennis zij in huis hebben. Ze geven je praktische tips zodat jij je werk nog beter kan uitvoeren.

Kennissessies partners

Gister vertelden we je meer over de drie gastsprekers, en vorige week over de vele demonstraties en wedstrijden. We hebben 35 redenen om naar AMT Live te komen, en daaronder vallen natuurlijk ook de kennissessies van de AMT Live-partners. Ook dit jaar sturen de partners hun trainers voor een non-commerciële kennissessie. De onderwerpen lopen uiteen. Van hele technische als diagnoses met de scope en elektrische turbotechniek. Tot ondernemer gerichte kennissessies als de gevolgen van autonoom rijden en de kracht van goede garagesoftware. We lichten er vandaag een paar toe, de komende dagen volgt de rest.

Turbo’s Hoet: elektrische turbotechniek

Conventionele turbotechniek kennen we inmiddels goed in de werkplaats, maar de volgende stap zit er al aan te komen. Turbo’s Hoet praat je bij over de werking van de elektrische turbo. En wat is het nut van een watergekoelde intercooler?

AA-Equipment: mogelijkheden scopes

Wil je echt goed en diep kunnen diagnosestellen aan lastige storingen, dan is een scope onvermijdelijk. Welke diagnosemogelijkheden heb je met een scope? Van CAN-bussignaal tot het meten van drukken. Phil Ruth van Pico UK komt naar Rosmalen en geeft uitgebreid uitleg over de mogelijkheden van Pico scopes.

Mijngarage.nl: plug-in telematica

Pro-actief contact met je klant is mogelijk met de telematica-oplossing MijnGarage plug-in. Tijdens deze kennissessie wordt dieper ingegaan op de techniek achter de plug-in. Hoe werkt het? Hoe kan je deze tool optimaal benutten? En hoe zit het eigenlijk met de privacy?

Visser: lastige dieselstoring?

Visser Electra & Diesel Diagnose Center is gespecialiseerd in complexe voertuigelektra- en brandstofsystemen. In deze kennissessie leer je mee over dieselsysteemcomponenten en storingen. Hoe ga je hiermee om in de praktijk? En wat doe je in het geval van een (lastige) storing?

BG Nederland: reiniging GDI-motoren

Interne vervuiling van direct ingespoten benzinemotoren is een steeds groter probleem. In deze kennissessie van BG draait het om het onderhouden en reinigen van GDI-motoren. Compleet vervangen van onderdelen is vaak onnodig en reinigen kan zonder grote demontages.

TVS: diagnosestellen aan DSG

De populariteit van versnellingsbakken met dubbele koppeling, zoals de DSG-transmissie, neemt nog altijd toe. Foutloos zijn deze bakken echter niet. Tijdens deze kennissessie legt DSG Dokter, onderdeel van TVS Engineering, de werking van en het diagnosestellen aan een DSG-versnellingsbak uit. Ook krijg je een inkijkje in het oplossen van problemen middels op maat gemaakte software.

Idégotools: RFID-tags in de werkplaats

Martin Visser van Idégoned vertelt je meer over de toepassing van RFID-tags in de autobranche. Binnen het autobedrijf biedt het mogelijkheden voor bijvoorbeeld gereedschapsregistratie. Het werkt efficiënter doordat zoeken wordt voorkomen. Hoe zit dat? Bezoek de kennissessie.

Jifeline: kijkje in de keuken

Jifeline biedt een uniek diagnoseconcept door je op afstand te ontzorgen in programmeren en coderen van voertuig-elektronica. Oprichter van Jifeline Frank Bouman verzorgt de kennissessie. Hij laat zien hoe het idee ontstond, welke hindernissen er te nemen waren en waar Jifeline nu staat. Ook laat hij praktische voorbeelden zien van de diverse mogelijkheden.

Nog meer kennis opdoen op AMT Live

De komende dagen publiceren we de andere Kennissessies van de AMT Live-partners, hieronder vind je alvast de titels. Wil je nu al de inhoud weten? In dit overzicht lees je meer toelichting per onderwerp. De Kennissessies van AMT vind je op deze pagina terug.

Andere Kennissessies AMT Live-partners:

Duurzaamheid voor continuïteit
ABC Olie: toekomst van smeerolie
Autoniveau: gevolgen autonoom rijden

Geevers: efficiënter schadeherstel
NTN-SNR: voorkom montageschade
Automotive Academy: turbopraktijk

Forté: pak vervuilde motorolie aan
Michelin: het juiste bandenadvies
Tunap: reiniging van inlaatkleppen

Febi: voorkom kettingproblemen
MensMobiel: check jezelf
Hella: moderne verlichtingstechnieken

CSW: de kracht van software
ATR: revisie of reparatie?
Exide: moderne accutechnologie

Tenneco: intelligente schokdemping
GroupAuto: veranderende techniek
HAN Automotive: disruptieve veranderingen in automotive

Schrijf je in!

Natuurlijk moet je niet vergeten je in te schrijven voor AMT Live. Deelname is kosteloos, registratie vooraf is wel noodzakelijk. Het volledige programma vind je op www.amtlive.nl. Registreer je met uitnodigingscode AMT en dan zien we je 15 of 16 november!

Reageer op dit artikel