nieuws

Jaguar wil 1 miljoen auto’s per jaar gaan bouwen

Ondernemen 1503

Jaguar wil 1 miljoen auto’s per jaar gaan bouwen

Jaguar Land Rover wil op grote schaal elektrische auto’s gaan bouwen in de Britse West Midlands, nabij de plaats Coventry. Volgens zakenkrant Financial Times zouden daarmee zo’n 10.000 nieuwe banen zijn gemoeid.

Jaguar zei vrijdag plannen te hebben voor stevige uitbreiding in Groot-Brittannië omdat de Britse overheid eerder deze week aankondigde komende jaren honderden miljoenen te steken in onder meer subsidies voor energiezuinige voertuigen.

1 miljoen voertuigen in 2020

Daarbij wil het bedrijf zijn jaarlijkse autoproductie op termijn gaan verdubbelen, tot circa 1 miljoen voertuigen in 2020. Daardoor kunnen er komende jaren nog eens duizenden of zelfs tienduizenden extra banen bijkomen. Bij Jaguar, dat onderdeel is van het Indiase Tata Motors, werken in het Verenigd Koninkrijk zo’n 40.000 mensen.

Het eerste stekkermodel van Jaguar moet nog van de band rollen. Dat gebeurt volgens planning in 2018 in een fabriek in Oostenrijk.

Reageer op dit artikel