nieuws

Finnik Premium Autorapport toont volledige autohistorie

Ondernemen 1536

Finnik Premium Autorapport toont volledige autohistorie
Er is een Basis- en een Premium Autorapport. Beide vermelden specificaties, technische voertuiginformatie, historie, de waarde en duurzaamheid. Premium doet daar afmetingen, opties, eigenaarhistorie, voertuigstatus (WOK), APK-reparatiepunten en statistieken per provincie (stadagen, dagen in bezit etc) bij.

Met het Premium Autorapport van Finnik kan een auto digitaal worden gechecked. Het rapport bevat de volledige historie van een auto en kan vertellen of deze ooit vermist is geweest, een ernstige schade of bijzondere APK-reparatiepunten heeft gehad.

Een grondige, digitale controle van de autohistorie is geen overbodige luxe, zegt Finnik. “Er zijn in de afgelopen 10 jaar 120.000 auto’s gestolen, en 250.000 auto’s hebben een WOK-status gehad.”

Met het Premium Autorapport ontsluit Finnik diverse databronnen op één rapport om de volledige, bekende autohistorie te tonen. Het rapport is nu beschikbaar via de Finnik Kenteken-app.

Wok-status

Aangezien de aanschaf van een auto een hoge uitgave is voor consumenten, willen mensen zekerheid krijgen over het verleden van een aan te kopen auto, zegt Finnik. “Een auto die een WOK-status heeft gehad, kan veel minder waard zijn, net als een auto met veel APK-reparatiepunten of tientallen eigenaren.”

“Met het premium Autorapport in de hand kan de koper de juiste vragen stellen en de auto kopen voor de prijs die hij waard is”, zegt Finnik-directeur Thomas Edens.

Ook nuttig voor autoverkopers

Ook autoverkopers kunnen er hun voordeel mee doen, claimt Finnik. “Zij bewijzen met het Premium Autorapport dat de auto daadwerkelijk beschikt over alle geclaimde opties en accessoires, kunnen snel een uitgebreide eigenaar- en APK-historie en WOK-status overleggen.”

De prijs van het Premium Autorapport is € 2,99 per opgevraagd rapport. Na aankoop blijft het rapport altijd up-to-date.

Reageer op dit artikel