nieuws

Vijf bewezen voordelen van autodelen

Ondernemen 916

Vijf bewezen voordelen van autodelen
Een studie in de VS toont de positieve effecten van carsharing aan.

De resultaten van een studie over autodelen in Noord-Amerika tonen aan dat het flexibele autodeelconcept zonder vaste standplaatsen van car2go duidelijke voordelen biedt voor steden en hun inwoners. De Universiteit van Californië – Berkeley zet de vijf belangrijkste voordelen van autodelen op een rij

De studie in Noord-Amerika levert het bewijs: elke auto van car2go vervangt tot elf privéauto’s en helpt het verkeer in dichtbevolkte gebieden te ontlasten door het aantal auto’s te verminderen. Bovendien zien klanten vaak ook af van de eerder geplande aankoop van een tweede auto.

Deelauto vermindert het fileprobleem in steden

In 2015 zorgden deelnemers in de vijf door de Universiteit van Californië – Berkeley onderzochte steden voor een reductie van 28.000 auto’s op de wegen en voor een duidelijke daling van de verkeersbelasting.

Waardevolle parkeerplaatsen toegankelijk

Niet alleen het aantal auto’s op de wegen daalt, ook de bezettingsgraad van auto’s is bij carsharing duidelijk beter. Terwijl een particuliere auto gemiddeld slechts een uur per dag rijdt, zijn deelauto’s tussen de drie en zes uur per dag op de weg, afhankelijk van de stad waar ze rijden. Wanneer meerdere personen eenzelfde auto gebruiken, vermindert de parkeerduur van auto’s.

Luchtkwaliteit wordt beter

Meer dan 70 procent van de ex-auto’s van klanten was minstens tien jaar oud. Duizenden auto’s met verouderde emissiesystemen verdwenen uit het stadsbeeld. Rijden met de zeer zuinige, emissiearme deelauto’s  verbetert de luchtkwaliteit in steden. Bovendien worden de car2gos vaak voor carpooling gebruikt.

Aanvulling op het openbaar vervoer

car2go werd ontwikkeld als aanvulling op het openbaar vervoer in en rond steden. De studie van de Universiteit van Californië – Berkeley bewijst dat gebruikers sinds de start van hun lidmaatschap het gebruik tot 7% vaker met een busrit en tot 8% vaker met een treinreis combineren. Het deelautoconcept is een geliefde, praktische en gunstige ’last mile oplossing’.

Het hele rapport van de Universiteit van Californië – Berkeley in de VS vind je hier als PDF.

 

Reageer op dit artikel