nieuws

Gratis e-learning Arbo Startpakket

Ondernemen 1009

Gratis e-learning Arbo Startpakket

Veilig en gezond werken is een stuk gemakkelijker geworden met de nieuwe en gratis e-learning Arbo Startpakket. Binnen 30 minuten worden medewerkers en werkgevers geïnformeerd over de belangrijkste risico’s van het vak. Met handige filmpjes en praktische vragen raken deelnemers spelenderwijs thuis in het onderwerp. En het kan gewoon achter de computer, thuis of op het werk.

De nieuwe e-learning is een initiatief van Arbomobiel, de website van BOVAG , FNV Metaal, CNV vakmensen en de Unie over veilig en gezond werken. De e-learning is gratis en duurt ongeveer 30 minuten

Alle belangrijke risico’s in het werk zijn op een rijtje gezet. Per risico is er een kort filmpje waar vragen over worden gesteld. Het gaat dan over onderwerpen als:

  • Hoe zorg je dat je zo min mogelijk last hebt van roetdeeltjes bij DieselMotorEmissie (DME)
  • Hoe werk je veilig met gevaarlijke stoffen?
  • Waar moet je aan denken bij het werken aan elektrische en hybride auto’s?
  • Hoe kun je je werkplezier verhogen?

Na afloop krijgen deelnemers een score en de mogelijkheid om hun foute antwoorden nog even te checken. Alles bij elkaar duurt de test nog geen half uur. De training is bedoeld voor alle medewerkers in de branche. Voor werkgevers en leidinggevend personeel is de training iets aangepast en ook online beschikbaar op www.arbomobiel.nl/startpakket.

Reageer op dit artikel