nieuws

LeasePlan breidt verkoop occasions verder uit

Ondernemen 1146

LeasePlan breidt verkoop occasions verder uit

LeasePlan Nederland opent binnenkort weer een nieuw Occasion Center, voor verkoop van tweedehands leaseauto’s aan particulieren. Dat maakt de organisatie vandaag bekend. De nieuwe showroom is gelegen in Hengelo aan de A35. De teller van het aantal vestigingen komt daarmee in Nederland op vier te staan, op weg naar een volledig landelijke dekking. Met deze uitbreiding verstevigt LeasePlan haar positie als grootste tweedehands autoverkoper in Nederland. Naar verwachting gaan de deuren van de nieuwe showroom begin september open.

In tegenstelling tot de verkoop van nieuwe auto’s, laat de markt voor tweedehands auto’s een goede groei zien. LeasePlan zag het aantal verkopen van leaseoccasions aan consumenten het afgelopen jaar gestaag stijgen. Hoewel consumenten zich voor tweedehands auto’s vooral online oriënteren, wil het merendeel voor aankoop de auto uiteindelijk ‘in het echt’ zien en een proefrit maken. Om in te spelen op deze behoefte, opende de leasemaatschappij in 2012 het eerste Occassion Center in Veghel. Sindsdien hebben vele leaseoccasions hun weg gevonden richting particulieren. Met een jaarlijkse verkoop van zo’n 30.000 tweedehands auto’s, is LeasePlan de grootste tweedehands autoverkoper in Nederland. ‘Het neusje van de zalm’ wordt verkocht in de showrooms.

Martijn Versteegen, woordvoerder van LeasePlan: “Consumenten zien in dat een ex-leaseauto zekerheid biedt. Naast een gunstige prijs is de onderhoudshistorie volledig transparant. Een leaseauto is perfect onderhouden, de kilometerhistorie klopt altijd en dat spreekt enorm aan. Bovendien komen alleen de beste auto’s in onze showrooms terecht. Consumenten zijn daar niet ongevoelig voor: ze erkennen dat LeasePlan Occasions garant staan voor kwalitatief zeer complete en betrouwbare tweedehands auto’s.

Prominente locaties

LeasePlan heeft op dit moment drie Occasion Centers, allemaal gelegen op prominente locaties langs drukke snelwegen. De showrooms in Breukelen (A2), Moordrecht (A20) en Veghel (A50) bieden in totaal permanent plaats aan zo’n 600 tweedehands auto’s. Met de nieuwe vestiging in Hengelo krijgt de leasemaatschappij hier ruimte voor circa 100 occasions bij. Naast een showroom beschikt het Occasion Center ook over een Service Center, waar autobezitters terecht kunnen voor onderhouds-, schade- en andere reparatiewerkzaamheden. Ook voor je eigen auto en voor de auto’s van onze leaserijders, benadrukt Versteegen. “We werken hiervoor in samenwerking met diverse partners, onder wie Bosch Car Service”.

LeasePlan sluit niet uit nog meer Occassion Centers te openen. “Hoewel consumenten gewend zijn om voor een goede aanbieding kilometers af te leggen, streven wij naar een volledig landelijke dekking”, aldus Versteegen.

Reageer op dit artikel