nieuws

Automechanika, 5 redenen waarom je er niet mag wegblijven

Ondernemen

Automechanika, 5 redenen waarom je er niet mag wegblijven
Superleerzaam: workshops op de Automechanika.

Even noteren: 13 tot en met 17 september, Automechanika. En meer precies: 16 en 17 september zijn de dagen speciaal voor garagehouder en autotechnici. Waarom mag je dit jaar niet wegblijven in Frankfurt?

1. Geen ‘beursje’

De Automechanika is groot, erg groot. Het vloeroppervlak van de Messe Frankfurt bedraagt een half miljoen vierkante meters. Twee jaar geleden bij de vorige Automechanika gaven 4600 standhouders daar hun presentaties. Er waren 114 Nederlandse standhouders en 3600 Nederlandse bezoekers. Kortom, wat je ook zoekt, van werkplaatsequipment tot onderdelen, van schadeherstel tot digitale oplossingen en van garagesoftware tot een blik in de toekomst, het is er.

2. Je vindt wat je zoekt

Hm, maar als het zo groot is, met standhouders uit zoveel landen, vind je dan wel wat je zoekt? Zeker, De beursorganisatie heeft een indeling naar productgroepen gemaakt en stands met dezelfde productgroepen staan bij elkaar in dezelfde hal. Superoverzichtelijk!

Dus: ben je op zoek naar de nieuwste werkplaatsequipment van Bosch, Hella Gutmann, Maha of van welk ander groot merk dan ook? Hal 8 en 9. Wil je meer weten over de onderdelen van  Conti, Delphi, Schaeffler, Tenneco, Valeo of noem maar op? Hal 1, 3, 4, 5 en 6. Infotainment en carmedia? Hal 3.1. Bodywork repair, spuiten en schadeherstelmanagement? Hal 11 en het ‘Portalhaus’.

3. Hoe service je de auto van de toekomst?

De ontwikkelingen in Autoland voltrekken zich in razende vaart: elektrisch rijden, autonome auto’s, connected car’s, wat betekenen al die ontwikkelingen voor de werkplaats? Welke service wordt er binnenkort verlangd? Automechanika heeft er zijn mooiste hal voor gereserveerd. De 105 jaar oude ‘Festhalle’ staat helemaal in het teken van de innovaties en hoe daarop in te spelen.

4. Ook voor trucks 

Frankfurt 11.-16.09.2012 automechanika 2012   Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Jochen Günther

Automechanika is niet alleen binnen, buiten is er een truckevent te vinden.

Het ‘auto’ in Automechanika is een beetje bedrieglijk. Je vindt er namelijk ook talloze producten en oplossingen voor trucks. In een aparte hal? Nee, want het zijn veelal dezelfde leveranciers als die in de personenauto’s. Hoe je dan toch je weg vindt? Dankzij de aparte Truckbrochure voor bezoekers en dankzij de ‘Truck Competence’-logo’s. Oh, en de truckevents op het buitenterrein mag je ook niet missen.

5. Werkplaatsdagen

Vrijdag 16 en zaterdag 17 september zijn de werkplaatsdagen. Alle standhouders houden hun beste technici achter de hand voor deze dagen. Je komt dus echt alles aan de weet. En heb je behoefte aan ontspanning en fun tussen al het serieuze werk door, dan doe je op deze dagen mee aan de Mechanic Games. Ben je handig met bijvoorbeeld een i-pad gestuurde modelauto, dan kun je er aardige prijzen winnen. De tien speciale workshops voor autotechnici, bijvoorbeeld over schadeherstel aan de BMW i3, draaien de hele week.

Meer weten? Kijk hier. Natuurlijk gaat de AMT-redactie oook naar de Automechanika, dus graag tot ziens in Frankfurt.

Reageer op dit artikel