nieuws

Brezan neemt Autogros Noord over

Ondernemen

Brezan neemt Autogros Noord over
Verkooppunt Emmen

Brezan Automaterialen neemt per 1 januari 2016 haar grootste franchisenemer Autogros over. Autogros heeft negen vestigingen, verspreid over Groningen, Drenthe en Overijssel.

Met de overname van Autogros wordt een flinke herschikking van het Brezan netwerk afgerond die in 2014 en 2015 is uitgevoerd. Zo’n 35 vestigingen zijn in die periode van Brezan franchise-partners overgenomen en toegevoegd aan het eigen Brezan netwerk. Daarnaast werd eind dit jaar de overname van USN bekrachtigd. De overname van Autogros past uitstekend in de realisatie van de toekomstvisie van Brezan: door het versterken van de keten zal de marktbewerking geïntensiveerd kunnen worden.

Brezan hanteert in haar commerciële exploitatie van verkooppunten een zogenaamd ‘gemengd model’: een deel van de vestigingen is in eigendom, terwijl de overige vestigingen worden geëxploiteerd door franchisenemers. Franchise ondernemers zijn voor Brezan steeds van wezenlijk belang geweest voor met name voeding uit de plaatselijk/regionale markt ter versteviging van beleidskeuzes op strategisch en operationeel niveau. Na de overname van Autogros heeft Brezan in de Benelux 102 eigen vestigingen en zijn 28 vestigingen in handen van franchise ondernemers.

Autogros

Met de overdracht van Autogros aan Brezan treedt de huidige eigenaar en algemeen directeur, de heer G.J. Vos terug. Zijn zoon Erik is al geruime tijd verantwoordelijk voor de operationele leiding en zal dit continueren in nauwe samenwerking met Frank Doorenbos, commercieel directeur Brezan. Frank Doorenbos, “Ik ben blij dat we Erik aan boord houden en de familie Vos betrokken blijft. Erik zal een belangrijke rol spelen bij de integratie van de Autogros vestigingen en blijft het aanspreekpunt voor personeel en klanten”.

De heer G.J. Vos: “Wij zijn al vanaf 1969 actief in de markt voor automaterialen, gereedschappen en equipment in Noord-Oost Nederland. Het partnerschap met Brezan ontstond eind jaren ’70 in de vorm van het Brezan-dealerschap. Inkoopkrachten werden gebundeld en daardoor vergroot. De samenwerking door de jaren heen evolueerde tot het huidige franchisenemerschap. Speerpunten daarbij zijn een innovatieve marketing, een onderscheidende logistieke kracht, ondersteund door een state-of-the-art IT-systeem. Met de overdracht van ons bedrijf aan Brezan wordt de continuïteit van ons werk gewaarborgd en ik ben er van overtuigd dat onze klanten, maar ook onze medewerkers daar de vruchten van zullen plukken. Ik sluit met mijn terugtreden een prachtige periode van mijn leven af en wil iedereen graag bedanken voor de plezierige, jarenlange samenwerking.”

Reageer op dit artikel