nieuws

Bosch Car Service bedrijven ontvangen certificaat Erkend Duurzaam

Ondernemen

Bosch Car Service bedrijven ontvangen certificaat Erkend Duurzaam
Dolf Teuwen, Programma Manager Erkend Duurzaam en Roelof Kuipers, Concept Manager Bosch Automotive Aftermarket

Alle 385 bedrijven van het Bosch Car Service netwerk zijn vanaf december 2015 Erkend Duurzaam gecertificeerd. Het certificaat is voor Bosch een erkenning van de duurzame inspanningen die alle Bosch Car Service bedrijven leveren.

“We zijn uitermate trots dat al onze Bosch Car Service bedrijven nu het certificaat Erkend Duurzaam dragen. Het certificaat Erkend Duurzaam is een meerwaarde voor al onze bedrijven en hun klanten. Steeds meer leasemaatschappijen en fleets vragen naar het breed geaccepteerde MVO-keurmerk Erkend Duurzaam. Ook onze klanten kiezen steeds meer voor duurzaam,” zegt Roelof Kuipers, Concept Manager Bosch Automotive Aftermarket.

Duurzaamheid is belangrijke bedrijfswaarde

De samenwerking tussen Bosch Car Service en Erkend Duurzaam werd eind april dit jaar ondertekend. Sinds die tijd hebben meer dan een kwart van de Bosch Car Service bedrijven via het online portal van Erkend Duurzaam een scan doorlopen. Doelstelling is dat de komende drie jaar bij alle bedrijven uit het Bosch Car Service netwerk een duurzaamheidsscan wordt uitgevoerd.

Deze scan helpt ondernemers duurzaamheid inzichtelijk te krijgen, de interne bedrijfsvoering te verbeteren en de in- en externe communicatie over duurzaamheid op te starten of aan te scherpen.

Erkend Duurzaam

Het Erkend Duurzaam-certificaat is een keurmerk voor en door de automotivebranche, dat is ontwikkeld door BOVAG en het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (ivDM). Het keurmerk zorgt voor een aantoonbare besparing, op afval- en energiekosten. Het voldoet aan de internationale richtlijnen van ISO 26000 en is daardoor een aantoonbaar bewijs voor MVO-beleid dat ook bij aanbestedingen en tenders vaak als voorwaarde wordt gesteld. Het keurmerk wordt breed gedragen binnen de sector: meer dan 1.500 bedrijven zijn inmiddels aangesloten.

Reageer op dit artikel