nieuws

Focwa draagt AST-examens over aan IBKC

Ondernemen

Het bestuur van Focwa Schadeherstel heeft besloten om per 1 november 2015 de toetsen voor de AST-modules door IBKC, het exameninstituut van de carrosseriebranche te laten verzorgen. Deze overdracht maakt onderdeel uit van de heroriëntatie van Focwa.

Focwa draagt AST-examens over aan IBKC

De branche toetsdocumenten blijven ongewijzigd en waren al opgenomen in de BKS-carrosserie. IBKC beschikt over een examenbank met ruim 15.000 gelegitimeerde vragen. Met het toevoegen van de Focwa AST-examens wordt de continuïteit en kwaliteit van examens in de toekomst gewaarborgd.

VOC werd 65 jaar geleden vanuit Focwa als branche-exameninstituut opgericht, deze verbondenheid wordt met deze overdracht van de Focwa AST-examens bestendigd. Er zal een digitaal register worden ingericht waarin de behaalde certificaten worden opgenomen. Welke certificaten in het register worden opgenomen zal door Focwa nader worden bepaald.

Nu de AST-modules zijn opgenomen in de BKS, volgt hierop ook een BKS-toets die wordt afgenomen in de IBKC digitale examenomgeving. Ook andere opleiders kunnen via IBKC examens laten uitvoeren. BKS staat voor Branche Kwalificatie Structuur, alle opleidingen die vallen onder de BKS kun je vinden op www.bkscarrosserie.nl.

Met deze aanpassing zijn we als branche weer een stap verder in de professionalisering van opleiden en toetsen.

Reageer op dit artikel