nieuws

Werkplaatsformules: Verdien een Powerhand–ruitenwissertrekker!

Ondernemen

Werkplaatsformules: Verdien een Powerhand–ruitenwissertrekker!
Beantwoord drie vragen over Garageformules en scoor zo’n praktische ruitenwissertrekker van Serenco.

Het aantal autobedrijven aangesloten bij een werkplaatsformule groeit jaar in jaar uit. In 2011 ging het om 1660 bedrijven, nu zijn het er al 2462. Kun je als autobedrijf nog wel overleven zonder? En zo ja, wat zijn dan de juiste deelnamecondities? Jouw mening is een Powerhand-ruitenwissertrekker waard, dus lees verder en beantwoord de vragen!

Wat kost een werkplaatsformule?

Voor het eerst meldt onderzoeksbureau Aumacon in zijn jaarlijkse Werkplaatsformule Top 40 nu de deelnamecondities. Bij sommige formules staan daar zaken als: ‘entree fee’, ‘maandelijkse fee’, ‘verplichte grossiersomzet per monteur’. Bij andere staat er juist dat dit soort voorwaarden niet gelden.

Wat levert het op?

Behalve de deelnamecondities vermeldt Aumacon ook wat de formule voor het autobedrijf doet. Daar staan zaken als ‘belangenbehartiging’, ‘ontzorgen’, ‘marketingactiviteiten’, ‘inkoopvoordeel’ en ‘garagesoftware’.

Beantwoord de vragen!

Dan de vragen. Ben je aangesloten bij een werkplaatsformule,  beantwoord dan vraag 1, 2 en 3. Zo niet, beantwoord dan vraag 4, 5 en 6.

Vragen voor deelnemers van werkplaatsformules:

1 Bij welke Werkplaatsformule ben je aangesloten?

2 Wat is de belangrijkste reden om deel te nemen aan deze formule? Leg uit welke voordelen dat jouw bedrijf biedt. En leg uit waarom de deelnamecondities daar een redelijke prijs voor zijn.

3 Stuur ons een foto van je bedrijf waarop zichtbaar is dat je deelneemt aan de formule.

Vragen voor niet-deelnemers:

4 Waarom neem je niet deel aan een werkplaatsformule? Leg uit.

5 Wat zou een werkplaatsformule jouw bedrijf moeten bieden voor je deelneemt? Welke formule past het best (of het minst slecht) bij jouw bedrijf?

6  Stuur ons een foto van je bedrijf.

Stuur jouw antwoorden, ervaringen, oplossingen, opmerkingen of visie met zoveel mogelijk bijpassende foto’s naar amt@vakmedianet.nl (vergeet je adres, telefoonnummer en de naam van je bedrijf niet) en wij belonen je reactie met zo’n slimme Powerhand-ruitenwissertrekker van Serenco.

Nieuwe werkplaatsformules

Aumacon-directeur Clem Dickmann presenteert de Werkplaatsformule Top 40.

Aumacon-directeur Clem Dickmann presenteert de Garageformule Top 40.

“Op 1 september 2015 telden de werkplaatsformules 2462 aangesloten bedrijven. Dat zijn 178 bedrijven meer dan een jaar eerder”, zegt Aumacon, het bedrijf dat jaarlijks de Top 40 van werkplaatsformules vaststelt.

Wow, weer 8% groei. Dat gaat hard. Groeien die formules echt zo snel? Valt wel mee. Eigenlijk zijn het de vooral nieuwkomers die voor de groei zorgen. Aumacon’s Top 40 vermeldt vijf formules die er in 2014 nog niet waren. Samen zijn zij goed voor 243 nieuwe leden van werkplaatsformules.

De grootste nieuwkomer is AutoProfijt. Dat is de formule van Vrooam (VeReniging grOOthandel AutoMaterialen, met Fource als belangrijkste leverancier). Die formule ging in 2015 van nul naar 131 deelnemende bedrijven. Ook First Stop (Bridgestone) met 58 bedrijven en Budgetonderhoud met 40 kwamen met stip Aumacon’s Top 40 binnen.

Bedrijven met meer formules

Van niets op 6: AutoProfijt. Nieuwkomers zijn voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de groei in Werkplaatsformules.

Van niets op 6: AutoProfijt. Nieuwkomers zijn voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de groei in Garageformules.

Overigens verdwenen er ook vier formules. Samen waren ze goed voor 117 deelnemende autobedrijven. De belangrijkste: Starga (Brezan) met 86 aangesloten autobedrijven.

En toch, als je heel Nederland afreist en je telt alle bedrijven met het logo van een werkplaatsformule op het pand, dan kom je niet aan 2662 bedrijven. Er zijn namelijk ook dubbelingen: sommige autobedrijven nemen deel aan meer dan één garageformule. In 2013 zei Aumacon-directeur Clem Dickmann dat zo’n 1250 autobedrijven deelnamen aan één of meer werkplaatsformules (hij telde bandenbedrijven niet mee) en dat hij verwachtte dat dit getal zou groeien naar zo’n 2500 in 2020. Aumacon telt deelformules als Hella Service Partners of Monroe safety expert niet mee.

Reageer op dit artikel