nieuws

Terugblik Equip Auto 2015

Ondernemen

Terugblik Equip Auto 2015

De 22ste editie van de vakbeurs Equip Auto vond plaats van 13 tot en met 17 oktober in Parijs. Meer dan 95.000 bezoekers, een stijging van 4%, kwamen op Equip Auto af. 25% van die bezoekers kwam van buiten Frankrijk. De organisatie kijkt dan ook met een positief gevoel terug op deze editie.

Dat de Equip Auto ook internationaal meer in trek lijkt is af te leiden uit het aantal Nederlandse exposanten. Dit jaar presenteerden 26 Nederlandse bedrijven zich op de Equip Auto. Onder andere Sonic, Actronics, Arnott Europe en Kroon-Oil waren aanwezig op Equip Auto. “De vleugels buiten de Benelux uitslaan”, hoorden we vaak als reden bij deze Nederlandse bedrijven.

Claude Cham, voorzitter van de Equip Auto kijkt ook positief terug op de 2015-editie: “We zijn erin geslaagd om een compleet aanbod te bieden, bestaande uit vele innovaties, belangrijke evenementen en originele initiatieven. De Equip Auto vormt een stabiel anker voor de branche en biedt een relevant aanbod van oplossingen voor bedrijfsgroei en efficiëntie van mobiliteit en voertuigen.”

Nieuwe strategie

Innovatie, connectiviteit, internationalisering, diversificatie en opleiding vormden de belangrijkste thema’s van de vakbeurs, georganiseerd in het kader van een nieuwe strategie sinds de 2013-editie. Aandacht voor opkomende markten, aangepaste expertroutes en meer lezingen waren de belangrijkste aanpassingen. Aanpassingen die werkten gezien de toename in het aantal bezoekers.  Ook wij konden die wel waarderen, ook al was naar ons idee de beursvloer kleiner en ontbraken grote spelers als Bosch en Valeo.

Grand Prix winnaars

Ook de AMT redactie was aanwezig op Equip Auto 2015

Ook de AMT redactie was aanwezig op Equip Auto 2015

Tijdens elke Equip Auto worden de zogenoemde Grand Prix’ uitgereikt. Dit jaar zijn de winnaars van de Grand Prix’ enige weken vóór de beurs bekend gemaakt. Het gaf de winnaars de gelegenheid op de Equip Auto uit te pakken met deze gewonnen prijs. Wij maakten tijdens ons bezoek aan de Equip Auto natuurlijk onze ronde langs deze winnaars om nog meer achtergrondinformatie te verkrijgen. In AMT 11 kijken we terug op de meest interessante innovaties die gepresenteerd werden tijdens Equip Auto 2015.

Heb je nog geen abonnement op AMT? Bekijk onze aanbiedingen en ontvang AMT 11 op 20 november in de bus.

Reageer op dit artikel