nieuws

Finalisten Autobedrijf van het Jaar bekend

Ondernemen

Finalisten Autobedrijf van het Jaar bekend
Op de bovenste rij wordt Tjeerd Tjeerdsma geflankeerd door zijn ouders Tina en Henk. Middelste rij van links naar rechts: Jacob en Siert Heinneman (Garage Heinneman), Hans van Geenen (Van Geenen Auto's) en op de onderste rij Jan Kleverlaan en Rik Metselaar (Autobedrijf Kleverlaan).

De finalisten in de strijd om de titel Autobedrijf van het Jaar 2015-2016 zijn bekend. Het gaat om Garage Heinneman in Schildwolde, Van Geenen Auto’s in Nunspeet en Autobedrijf Kleverlaan (Limmen). BOVAG heeft een speciale aanmoedigingsprijs voor een 19-jarige ondernemer toegevoegd.

De strijd om de titel Autobedrijf van het Jaar wordt dit jaar voor de negende keer georganiseerd door BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven. Tien halve finalisten zijn door W&D Consultants uitgebreid aan de tand gevoeld over hun bedrijfsvoering en ze hebben mystery shoppers op bezoek gekregen. Op basis van hun bevindingen selecteerde de vakjury de drie uiteindelijke kanshebbers: Vakgarage Heinneman in Schildwolde, Van Geenen Auto’s in Nunspeet en Autobedrijf Kleverlaan in Limmen. Dit laatste bedrijf staat voor de tweede maal in de finale en won in 2010 de titel.

Aanmoedigingsprijs

Voor het eerst heeft de vakjury nu ook een ‘Runner Up Award’ toegekend. Autobedrijf Tjeerdsma in Nieuw-Weerdinge was doorgedrongen tot de halve finale, maar er lag voor het bedrijf geen plek in de eindstrijd in het verschiet. De vakjury ziet in de 19-jarige Tjeerd Tjeerdsma echter wel een toekomstige winnaar van de titel Autobedrijf van het Jaar. Als aanmoediging kreeg Tjeerdsma daarom de ‘Runner Up Award’.

Finale

De verkiezing geeft BOVAG-leden met een onafhankelijk autobedrijf de kans om aan het Nederlandse publiek te laten zien wat ze in huis hebben. Afgelopen jaar werd autobedrijf MAK Auto & Techniek in Groot-Ammers verkozen tot de beste van Nederland en daar maakte AMT deze reportage over. De vakjury, die bestaat uit mensen van de ANWB, Bovemij, RDC en W&D consultants, gaat binnenkort op bezoek bij de drie finalisten. De criteria zijn klantbeleving, toekomstbestendigheid en ondernemerschap. Op 6 oktober 2015 zal tijdens het jaarcongres van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven de winnaar bekend worden gemaakt.

Reageer op dit artikel