nieuws

Sator neemt APS over

Ondernemen

Sator neemt APS over

Het grossiersnetwerk van Sator groeit naar 87 vestigingen door de overname van APS. Het huidige management en de 136 medewerkers blijven werkzaam bij APS.

De overname kwam tot stand na een gesprek tussen APS en Sator-LKQ. Peter van Loenhout, directeur APS: “De visie van Sator op de vereiste schaalgrootte en de ontwikkelingen in de markt sluiten nauw aan op de onze. Als managementteam zijn wij ervan overtuigd dat de overname van ons bedrijf door Sator goed is voor zowel de klanten als medewerkers.”

Dienstverlening staat voorop

Adriaan Roggeveen, directielid van Sator: “De kennis en ervaring van APS op het gebied van werkplaatsconcepten, opleidingen, diagnose, elektronica en mobiele communicatie zijneen belangrijke versterking van ons netwerk. In de regio’s waar APS actief is opereren eveneens vestigingen van Slager, Tielman en Primaparts. Op termijn zullen wij de mogelijkheden tot integratie en efficientieverbetering onderzoeken. Daarbij staat de dienstverlening aan onze afnemers altijd voorop. Het moet sneller, beter en goedkoper om overeind te blijven in de steeds concurrerende wordende Europese markt.”

Tien vestigingen

APS houdt zich bezig met de handel in onderdelen voor personenauto’s, bestelauto’s,trucks,railers, gereedschappen, garage-uitrusting, autobanden, velgen en mobiele communicatiesystemen. In Breda beschikt APS over een geavanceerde werkplaats voor inbouw en onderhoud van mobiele communicatieapparatuur voor. defensie, fleetowners en overheden. APS is in 1947 opgericht en is door de jaren heen gegroeid tot tien vestigingen, zowel door starten van nieuwe vestigingen als door overnames.

In 2015 heeft Sator-LKQ ook al Auto Elektra en AMG Automaterialen overgenomen. Wat betekent de overname van Sator voor het autobedrijf?

Reageer op dit artikel