nieuws

WM Automaterialen wordt Bosch First Supplier

Ondernemen

WM Automaterialen wordt Bosch First Supplier

Bosch versterkt haar marktpositie in Nederland door WM Automaterialen aan te stellen als Bosch First Supplier. Het is een verlengstuk van een al bestaande samenwerking in andere landen.

WM Automaterialen wordt per 1 april 2015 Bosch First Supplier. Vertegenwoordigers van Robert Bosch Benelux en WM Automaterialen hebben een overeenkomst getekend. Bosch First Suppliers voeren zowel producten, equipment en services van Bosch, maar zijn ook verantwoordelijk voor de uitbouw en ondersteuning van de werkplaatsconcepten Bosch Car Service en AutoCrew.

Wie is WM ook alweer?

WM Automaterialen is een groothandel in reserveonderdelen en accessoires voor personen‑ en bedrijfsvoertuigen, werkplaatsuitrustingen en gereedschappen, chemische autoproducten, lak en lakaccessoires, autohifi, telecommunicatie en banden en wielen. In Nederland heeft WM Automaterialen vier vestigingen: in Lochem, Zwolle, Arnhem en Wijchen. Het bedrijf telt 42 medewerkers en belevert dagelijks haar klanten in de regio.

Naar buitenlands voorbeeld

WM is de grootse onderdelenleverancier van Duitsland (negentig verkooppunten) en heeft ook vestigingen in Oostenrijk (vier verkooppunten) en de VS (vijf verkooppunten). Eind vorig jaar kocht WM onderdelendistributeur Trost Auto Technik Service, waardoor het nu ook in Roemenië, Slowakije en Tsjechië actief is. Bosch en WM werken in Duitsland en Oostenrijk al vele jaren succesvol samen. In Nederland was WM Automaterialen tot nu toe geen vaste businesspartner van Bosch, maar daar komt met deze overeenkomst dus verandering in. Bosch verwacht te kunnen profiteren van het feit dat WM Automaterialen een belangrijke speler op de Nederlandse markt is. Bovendien is WM Automaterialen een dynamisch bedrijf met groeiambities.

Reageer op dit artikel