nieuws

LPG.nl breidt uit tot landelijk netwerk gasinbouwers

Ondernemen

LPG.nl breidt uit tot landelijk netwerk gasinbouwers

LPG.nl is overgegaan tot een landelijk samenwerkingsverband van twaalf gasinbouwspecialisten. LPG.nl wil de voordelen van rijden op lpg onder de aandacht brengen van automobilisten.

Adrie Schouten in Heerenveen, Autoservice DMI in Groningen en de twee bedrijven van Autobedrijf Nieuwenhuizen (in Rogat/Meppel en in Emmeloord) zijn zes jaar geleden gestart met LPG.nl. De vier bedrijven werken sindsdien regelmatig samen als het gaat om garantie, maken afspraken met garagebedrijven en leveranciers en kregen steeds vaker verzoeken om hun samenwerkingsverband ook landelijk te organiseren. Ze hebben acht andere inbouwstations geselecteerd, zodat er met de originele vier bedrijven nu in nagenoeg iedere provincie één gerenommeerde inbouwspecialist met een RDW-erkenning is.

Afsplitsing van LPG-Totaal

De vier bedrijven hebben zich losgemaakt van de landelijke vereniging van gasinbouwspecialisten, LPG-Totaal, maar Adrie Schouten zegt dat LPG.nl geen concurrent is. Schouten: “Wij willen vooral commercieel en technisch de markt in. Onze insteek is dat we met harde afspraken over garantie en betere prijzen elkaar helpen en zodoende ook richting garagebedrijven en importeurs een partij van belang zijn. Onderling delen we kennis, ervaring en marketingkosten, maar we blijven twaalf inbouwers met elk ons eigen bedrijf.”

Doel: de voordelen van rijden op LPG

LPG biedt met een occasionplan extra verkoopkansen door occasions zowel op benzine als op LPG aan te bieden. LPG.nl scant het wagenpark om te kijken welke auto’s geschikt zijn voor het rijden op LPG en welke niet. Het occasionplan zorgt voor minder statijd, is winstverhogend en zorgt voor service en ondersteuning aan het autobedrijf. LPG.nl wil ook scherpe prijzen aanbieden van onderdelen (filters, vulslangen en dergelijke) en biedt service op één adres (het eigen autobedrijf van de klant). Is de klus te ingewikkeld dan is er altijd een LPG.nl servicepunt in de buurt om het autobedrijf met raad en daad bij te staan. Op www.LPG.nl is met een calculatiemodule uit te rekenen hoeveel brandstofkosten zijn te besparen door op LPG te rijden.

Dubbele aandacht is juist goed

Volgens LPG-Totaal zijn er geen LPG-inbouwstations in Flevoland en Groningen te vinden. Die zijn er dus wel, maar niet bij LPG-Totaal, maar bij LPG.nl. Is die versnippering van aandacht niet jammer? Kees Goudberg van Stichting Autogas Nederland vindt van niet. “Hoe meer aandacht voor LPG, hoe beter het is, want de marktsituatie is door het Nederlandse overheidsbeleid verre van optimaal.” Stichting Autogas Nederland verwacht in 2015 en 2016 nog lastige jaren, maar hoopt dat de uitgestelde Autobrief 2 van het kabinet eindelijk een gelijk speelveld voor brandstoffen zal bieden. Goudberg: “LPG is nog steeds de enige milieuvriendelijke brandstof die overal verkrijgbaar is, dankzij een netwerk van negentienhonderd tankstations.”

Reageer op dit artikel