nieuws

Forté start nieuwe Benelux-structuur

Ondernemen

Forté start nieuwe Benelux-structuur

Alle Benelux-activiteiten van Forté Noord West Europa zijn met ingang van 1 januari 2015 overgegaan naar Forté Benelux bv. Wat zijn de gevolgen?

België, Nederland en Luxemburg zijn de belangrijkste afzetmarkten van Forté in Europa. Om het belang van de Benelux-markt extra kracht bij te zetten, zijn met ingang van 1 januari 2015 alle Benelux-activiteiten van Forté Noord‑West Europa bv overgegaan naar Forté Benelux bv.

Benelux vervangt Noord‑West Europa

Sinds de oprichting in 1988 is Forté alleen maar gegroeid. Oprichter Kees Berends heeft indertijd gekozen voor een strategie, dat Forté omschrijft als: “individueel initiatief gecombineerd met groepsondersteuning en toezicht.” Tot de dag van vandaag vaart het bedrijf wel bij die richting. Vier jaar geleden heeft ITW het bedrijf overgenomen van Bart Berends, de toenmalige directeur/aandeelhouder van Forté N.W.E. (Noord‑West Europa) en nu heeft ITW (Illinois Tool Works) besloten om de merkrechten opnieuw in handen te leggen van Nederlandse ondernemers. Met deze overgang is een eind gekomen aan het voortbestaan van Forté N.W.E. bv.

Twee werkmaatschappijen

Forté gaat in de Benelux verder met twee werkmaatschappijen: Forté Benelux (dat zich volledig richt op automotive) en Forté Premium Segments (dat zich focust op de overige segmenten). De dagelijkse leiding van Forté is in handen van algemeen directeur Erwin Klomp (50) en operationeel directeur Jan de Jong (58). Beiden zullen worden ondersteund door twee vertrouwde gezichten: technisch manager Peter de Leeuw en sales manager Bram Otten. In totaal zijn er tien vaste medewerkers bij Forté in de Benelux in dienst en 28 zelfstandig adviseurs in de buitendienst.

Nieuw kantoor in IJsselstein

Forté wordt met deze verandering de grootste toeleverancier van verpakte additieven in de Benelux. Het nieuwe Benelux-hoofdkantoor is gevestigd in IJsselstein en beschikt over een aanzienlijk grotere technische ruimte en opslagmogelijkheid. Verder zijn er ruimtes voor het geven van opleidingen, technische lezingen en praktijktesten. Uiteraard blijven de Forté-adviseurs de klanten in Nederland, België en Luxemburg bezoeken voor de levering van producten en voor technische en commerciële ondersteuning.

Reageer op dit artikel