nieuws

Vakgarage start Opleidingsplan met Innovam/eXponentia

Ondernemen

Vakgarage start Opleidingsplan met Innovam/eXponentia

Omdat de ontwikkeling in de autotechniek snel gaat, moet de autotechnicus bijblijven. Daar speelt de Vakgarage-formule op in met een Opleidingsplan. Partners hierin zijn Innovam en eXponentia. Via een abonnement kunnen Vakgarage-leden hun autotechnici trainen. Wat is het programma?

Als lezer van AMT zie je letterlijk in elk nummer de technische vernieuwingen voorbijkomen. De kennis van de autotechnicus wordt voortdurend op de proef gesteld. Daarom doet Vakgarage graag zijn best om het kennisniveau in de aangesloten bedrijven op hoger peil te brengen. De stichting is daarom in november gestart met het Opleidingsplan.

Eerst inventarisatie

Hoe werkt dat? Eerst evalueert Innovam het kennis- en ervaringsniveau van de technische medewerkers in het bedrijf, een ‘nulmeting’. Op basis daarvan worden ze ingedeeld op de bekende niveaus van 1 tot 4, waaruit een opleidingspad volgt. Het gaat om trainingen in diagnose stellen, hybride en elektrische voertuigen, canbus, airco en vierwieluitlijnen. Daarvoor wordt een abonnement afgesloten met Innovam en eXponentia.

Vijf dagen trainen

Dat abonnement voor het Opleidingsplan geeft recht op vijf dagen per jaar trainen. De genoemde nulmeting doet Innovam zoveel mogelijk in het bedrijf, zodat hiermee zo min mogelijk productieve uren verloren gaan.

“We zijn blij met deze overeenkomst met Innovam/eXponentia als onafhankelijke opleiders. Innovam ontzorgt onze Vakgarages bijvoorbeeld door hen actief te benaderen voor boekingen”, laat stichting Vakgarage directeur/voorzitter Christien den Uil weten.

Meteen BKS-certificaten

Deels kunnen de opleidingskosten weer teruggehaald worden, voegt ze toe. Heel wat trainingen zijn gekoppeld aan een BKS-toets, dus kan een OOMT-aangesloten bedrijf daarvoor een premie opstrijken.

Dat is weer handig door de betrokkenheid van Innovam, die BKS-toetsen kan afnemen. Het is natuurlijk ook beter gevestigde trainers in te zetten, dan als garageformule zelf nog eens trainingen te gaan opzetten.

Volstrekt onafhankelijk zouden we eXponentia niet noemen, het is tenslotte een samenwerking van een reeks toeleveranciers. Maar wel gericht op juiste praktische toepassing van hun producten, niet op de marketing daarvan. En vanzelfsprekend steeds op de hoogte van de nieuwste technieken.

Reageer op dit artikel