nieuws

Terugkijken op AMT Live

Ondernemen

Terugkijken op AMT Live

Het is alweer een kleine maand geleden dat we de derde editie van AMT Live organiseerden. De reacties op het evenement stromen binnen, zowel van bezoekers als standhouders. De ervaringen zijn positief, dus volgend jaar staat AMT Live weer op de agenda. Was je er dit jaar niet bij? Beleef het opnieuw.

AMT Live stond in het teken van leren, beleven en ontmoeten. Wij hebben aan AMT Live een geweldig gevoel overgehouden en blijken niet de enigen. “De Innovatietour was een prima idee. Zo kon je in korte tijd kennismaken met standhouders en de producten”, zegt een van de bezoekers. “Geen verkooppraatjes maar praktijkgerichte informatie en nuttige tips in de Kennissessies”, is een andere reactie.

Verbeteren

Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten. “De Kennissessieruimtes waren te klein. Deze mogen groter, of laat bezoekers zich vooraf aanmelden.” “Tijdens de Kennistestfinale wil ik graag mee kunnen kijken met de finalisten”, was een vaker genoemd verbeterpunt. Daar gaan we uiteraard mee aan de slag, net als met de aangedragen onderwerpen die volgend jaar terug moeten komen op AMT Live.

AMT-ATG Kennistestfinale

Een belangrijk onderdeel van AMT Live, naast de kennissessies en de beursvloer, was de AMT-ATG Kennistestfinale. Na een spannende strijd waarin zowel autotechnische als niet-autotechnische vragen zo snel mogelijk beantwoord moesten worden ging de finale tussen Dolf Sanders en Martijn de Bruijn.

Live diagnosestellen

Deze finale draaide om het live diagnosestellen aan twee Mazda’s 3 met identieke storing. Het lampje van de automatische hoogteverstelling van de koplampen knippert, wat is er aan de hand?
Een scope, documentatie en een diagnosetool mogen natuurlijk niet ontbreken. Zo stelde Würth twee iQ330-diagnosesystemen beschikbaar tijdens de finale. Voor zowel Dolf als Martijn was dit een nieuw diagnosegereedschap, dus de strijd was gelijk. Dat een goede diagnosetool simpel moet werken zochten we in deze unboxing the iQ330 al uit. Würth verbeterde naar aanleiding van onze kritiek ook nog eens de iQ330. Hup aan de slag! Het verloop van de finale lees je hier. De oorzaak van de storing, een draadbreuk naar de AFS-module, werd uiteindelijk door beide finalisten niet binnen de 45 minuten gevonden. Na juryberaad werd Dolf Sanders uitgeroepen tot winnaar omdat hij net iets dichter bij de oplossing was dan Martijn.

Fototerugblik op AMT Live

De laatste AMT van 2014 is zojuist naar de drukker gegaan. Vrijdag 19 december valt deze bij je op de mat. Mits je abonnee bent uiteraard. In AMT 12 vind je natuurlijk weer interessante artikelen, waaronder het fotoverslag van AMT Live. In het Thema revisie onderzoeken we of revisie kansen biedt voor het autobedrijf en ontdekken we hoe Toyota werkt aan een brandstofcelauto. Dat, en nog veel meer, binnenkort bij je op de mat.

Beleef AMT Live opnieuw

Wil je de sfeer van AMT Live nog eens opnieuw beleven? Bekijk dan de impressievideo hieronder. In zeven minuten tijd nemen we je mee naar Autotron Rosmalen, van de Kennissessies en de beursvloer tot de Innovatietour en de AMT-ATG Kennistestfinale.
Ben jij er volgend jaar bij? Hou dan half november alvast vrij. De exacte datum maken we binnenkort bekend. Tot volgend jaar!

Reageer op dit artikel