nieuws

Bandenservicebedrijf versus dealerbedrijf: wie scoort beter?

Ondernemen

Bandenservicebedrijf versus dealerbedrijf: wie scoort beter?

Begin dit jaar publiceerde het Duitse Instituut voor Service Kwaliteit (DISQ) een consumentenonderzoek naar de tevredenheid over autowerkplaatsen. De twee bestscorende bedrijven zijn geen dealerbedrijven, maar bandenservicebedrijven. Hoe zit dat?

De winnaars uit het Duitse onderzoek zijn Pneuhage Reifendienste (Karlsruhe) met 320 servicestations en Vergölst GmbH (Hannover, dochter van Continental) met 380 aangesloten bedrijven.
Edwin Brinksma, branchemanager VACO: “Duitsland is een andere markt, maar het geeft wel aan dat bandenspecialisten enorm investeren in kennis en equipment. Ze moeten wel, want de hoeveelheid auto-elektronica neemt nog steeds toe. Dat ze toch goed in de beoordeling scoren, is een indicatie dat ze die slag aan het maken zijn.”

TPMS geeft kansen

In Amerika is met de introductie van TPMS, zo’n jaar of zes, zeven geleden, het minder goed gelopen voor de bandenservicebedrijven. Een aantal bedrijven heeft daar volgens Brinksma zitten slapen. “Zij zagen TPMS als bedreiging en niet als een kans om het specialisme te etaleren. De dealers deden het wel goed. VACO doet er daarom alles aan om TPMS bij de Nederlandse bandenservicebedrijven wel goed onder de aandacht te brengen.” 
Ook is blijvend aandacht voor uitlijnen nodig, ondanks dat het bijna een onaantastbaar bandenspecialisme is. Brinksma “Ook hier neemt het belang van elektronica snel toe en dat geeft dealers ook weer kansen. Iedereen zal z’n best moeten blijven doen.”

TPMS-praktijk

Op AMT.nl schrijven we regelmatig over TPMS. Gister nog helderden we enkele vaagheden op omtrent TPMS tijdens de APK-keuring. Zo is een niet werkend TPMS-systeem helemaal geen reden om een voertuig APK af te keuren.
Hoe zit het eigenlijk met TPMS in de praktijk? Welke valkuilen zijn er? In dit artikel lees je de antwoorden. Is TPMS een bedreiging of een kans? Lees hier waarom men bij Deni Wheelstyling TPMS als een kans ziet.

Reageer op dit artikel