nieuws

Tweede editie AMT Extra – Schadeherstel is uit!

Ondernemen

Tweede editie AMT Extra – Schadeherstel is uit!

Bij AMT houden we van vernieuwen en naast het nieuwe vakblad brengen we sinds dit jaar ook zogenoemde ‘AMT Extra’ uitgaven uit, gericht op schadeherstel. In juli verscheen de eerste, en editie nummer twee is afgelopen vrijdag op de mat gevallen bij ruim 2000 autoschadeherstelbedrijven. Geen schadehersteller? Geen nood.

De eerste AMT Extra – Schadeherstel verscheen in juli. Uiteenlopende onderwerpen kwamen aan bod zoals de reconstructie van een fors beschadigde BMW M6 Cabrio. En er zat kennis in, zoals de technieken die Mercedes-Benz toepast om de nieuwe C-Klasse 75 kg lichter te bouwen. Deze uitgave is voor iedereen ook online beschikbaar. Nummer twee wordt hier deze week aan toegevoegd. Wat staat erin?

Klaar voor de toekomst

In de tweede editie van AMT Extra – Schadeherstel kijken we vooral naar de toekomst. We vroegen leveranciers van diagnoseapparatuur welk diagnoseapparaat geschikt is voor het schadeherstelbedrijf. Het leverde interessante aanbevelingen op. Ook keken we mee bij ABS Splinter, zij zijn gecertificeerd Tesla-schadehersteller.
Nog meer interessante ontwikkelingen zien we bij Jifeline. Een nieuwe module inleren is vaak best lastig. Doe je dat zelf? Of laat je het een dealer doen? Jifeline biedt sinds kort hulp op afstand als alternatief. Lees wat zij jou te bieden hebben.

Aluminiumherstel

Moderne auto’s moeten steeds lichter worden om het brandstofverbruik omlaag te krijgen. Een van de autofabrikanten die veel met aluminium bouwt is Audi. We keken bij mee ASCA in Amersfoort en ontdekten welke eisen gesteld worden voor het werken aan aluminium.

Trots op…

Natuurlijk ontbreekt ook onze ‘Trots op…’-rubriek niet. Dat de autoschadebranche niet alleen een mannenwereld is bewijst autospuitster Ashley Dekkers. Wat vindt zij het leukste aan haar werk? Op welke klus is ze trots?
Verder vertelt Rudi Vossers alles over zijn schadeherstelbedrijf Autototaal in ‘Trots op mijn bedrijf’. Als 19-jarige startte hij dit bedrijf met inmiddels 20 werknemers. Waar is hij het meest trots op?

En er is meer

Stap voor stap is nog zo’n populaire rubriek in AMT, dus ook die mag niet ontbreken in AMT Extra. Onderwerp dit keer is glasreparatie. Is dat zelf te doen? Ja! Kijk hoe je met DynaVac zelf ruitschades repareert.
Verder gingen we op bezoek bij Rhenoy om te ontdekken of gebruikte onderdelen de volgende stap zijn in nog goedkoper werken. En we zochten bij stichting OOC uit hoe je als bedrijf gebruik kunt maken van de 4,8 miljoen euro subsidie van de overheid. Deze is bedoeld voor werving en scholing van personeel in de carrosseriebranche. Ook namen we een kijkje in de werkplaats van Care Almelo en zagen we hoe Wheeltrim beschadigde velgen verantwoord uitdeukt, richt en verfraait.

Digitaal beschikbaar

In een kleine oplage wordt AMT Extra – Schadeherstel gedrukt en bij ruim 2000 schadeherstelbedrijven bezorgd. Dat betekent echter niet dat je als niet-schadehersteller deze uitgave met veel waardevolle informatie moet missen. We hebben ook deze AMT Extra digitaal beschikbaar gemaakt. Inloggen op AMT.nl, of een gratis registratie aanmaken is voldoende.

Klik hier om AMT Extra – Schadeherstel te bekijken.

Reageer op dit artikel