nieuws

MAK Auto & Techniek is Autobedrijf van het Jaar!

Ondernemen

MAK Auto & Techniek is Autobedrijf van het Jaar!

MAK Auto & Techniek uit Groot Ammers is Bovag Autobedrijf van het jaar. Gefeliciteerd team MAK! En gefeliciteerd automobilisten uit Groot Ammers en omgeving. Jullie automobiliteit is gegarandeerd. Wat maakt dit autobedrijf zo bijzonder? En welke bedrijven eindigden als tweede en derde?

Autobedrijf van het Jaar word je niet zomaar. De concurrentie mocht er zijn. Zo’n 400 bedrijven namen deel. Tien haalden de halve finale. En na bezoeken van de jury en mysteryshoppers, -mailers en –bellers bleven alleen Auto Blaschke uit Tilburg, EAG uit Venlo en MAK Auto & Techniek over.

Alles voor de klant

En dat zijn niet de minsten. Jürgen Blaschke nam het gelijknamige autobedrijf in 2005 over van zijn vader en leidt het nu samen met zijn vrouw Simone. De jury prees het bedrijf omdat ze nauwgezet sturen op cijfers, hun klanten binden met een slimme app, menupricing aanbieden en klanten via webcams laten meekijken in de werkplaats.

MB-specialist

EAG is Mercedes Benz-specialist en toont volgens de jury pure passie voor dat premiummerk. Sander Tuijt en Laurens Tangena zijn er namens het bedrijf (en met dank aan de Euro 5-regelgeving) in geslaagd om alle officiële Mercedes-diagnosetools in huis te halen. En de 12 medewerkers volgen zelfs de officiële MB-scholing. Nog een bijzonderheid: terwijl beide andere finalisten aangesloten zijn bij Bosch Car Service dankt EAG zijn succes naar eigen zeggen aan hun eigen formule.

MAK is de kleinste

En toch wist Mak Auto & Techniek uit Groot Ammers EAG (3e plaats) en Blaschke (2e) achter zich te laten. Hoe? Dat danken Martin Mak en de broers Chris en Bas de Vos niet aan de omvang van het bedrijf. Ze werken met minder hefbruggen (6), minder doorgangen (2750) en minder medewerkers (9) dan hun beide medefinalisten. Maar ze bouwden wel een splinternieuw zelf ontworpen pand, ze hebben een state-of-the-art website en ze organiseren bijzondere klantenevents.

Warmte als wapen

Is dat voldoende voor de winst? Nee, voor de jury gaf het aspect ‘klantbeleving’ de doorslag. “De warmte naar de klant is voelbaar”, meldt het juryrapport zelfs. Kun je als bedrijf een mooier compliment krijgen? MAK Auto & Techniek is met recht Autobedrijf van het Jaar 2014.

Meer MAK

Weten hoe die warmte naar de klant er uitziet? In AMT 10 gaan we er naar op zoek in de werkplaats bij MAK Auto & Techniek in Groot Ammers. Mis het niet!

Reageer op dit artikel