nieuws

Kentekencheck Green Planet Europese primeur

Ondernemen

Kentekencheck Green Planet Europese primeur

Tankstation Green Planet heeft de Kentekencheck in gebruik genomen, waarmee automobilisten kunnen zien welke duurzame brandstof in hun auto kan. Extra zekerheid krijgen automobilisten via een kentekengebonden garantiecertificaat.

AMT heeft Edward Doorten leren kennen als een gedreven ondernemer, die na tien jaar vechten dit jaar eindelijk zijn tankrevolutie Green Planet langs de A28 bij Pesse (ten noorden van Hoogeveen) heeft gebouwd. Volgens Doorten denken veel automobilisten ten onrechte dat hun auto niet geschikt is voor duurzame brandstof.

Negentig procent wagenpark lust groene brandstof

Om te laten zien dat negentig procent van het Nederlandse wagenpark ook groene brandstof lust, ontwikkelde Green Planet met het Alfa College in Hoogeveen en de Hogeschool Arnhem Nijmegen de Kentekencheck. In de shop van Green Planet staat een touchscreen waarop de automobilist het kenteken van zijn auto kan invoeren en te zien krijgt voor welke groene brandstof die auto geschikt is. Volgens Doorten is de kentekencheck uniek in Europa. De Kentekencheck is ook via de website www.greenplanet.nl uit te voeren.

Meer auto’s kunnen duurzaam tanken

Om de overstap naar schoner rijden aantrekkelijk te maken, is de prijs van de duurzame brandstoffen gelijk aan die van ‘normale’ brandstoffen. Om de eventuele twijfelaars helemaal over te halen ontwikkelde verzekeringsmaatschappij Bovemij een speciale verzekering, die eventuele gevolgschade van het tanken van duurzame brandstoffen dekt.

Tijdens de bijeenkomst in Green Planet Pesse werd ook het Hoogeveense MyWheels‑netwerk in gebruik genomen. Via dit systeem kunnen particulieren hun auto te huur aanbieden aan mensen die (tijdelijk) geen auto hebben.

Reageer op dit artikel