nieuws

Waarom kiezen trucktechnici voor de DiagnoseXpert Vakschool?

Ondernemen

Waarom kiezen trucktechnici voor de DiagnoseXpert Vakschool?

Een jaar geleden ging de DiagnoseXpert Vakschool van start. Het schooljaar is voorbij, dus de eerste groep gaat naar het tweede leerjaar. En 22 nieuwe studenten starten met de tweejarige EBAT-opleiding. Wat maakt de opleiding succesvol?

Op 4 september werd het startsein gegeven aan een nieuwe groep studenten. De MBO-opleiding EBAT van GroupAuto opende vorig jaar haar deuren. De DiagnoseXpert Vakschool is een unieke samenwerking tussen GroupAuto Nederland, onderwijsinstelling GOmotive en de fabrikanten VDO, Wabco en SAF Benelux.

Actuele lesstof

De Vakschool werkt met een elektronische leeromgeving. Daardoor is de lesstof makkelijk aan te passen en blijft die dus actueel. Verschillende gastdocenten uit de bedrijfsautowereld geven klassikale lessen, en de studenten werken aan de laatste technieken op het gebied van tachografen, laadkleppen en motoren.

Praktijkervaring

“De nieuwe studenten beginnen met veel enthousiasme aan de tweejarige opleiding”, zegt Erik ten Kortenaar, coördinator van de Vakschool. Voor de leerlingen is de EBAT plus-opleiding dé manier om praktijk met de nodige theorie te combineren. Wat de opleiding vooral interessant maakt, is dat de aankomende EBAT’er tijdens de opleiding al diverse certificaten behaalt. Certificaten voor het veilig werken aan assen, remtechniek en schotels en een APK-1 Keurmeester-, F-gassen-, laadklepkeurmeester-, en tachograafkeurmeestercertificaat zijn inbegrepen. Dat levert een kostenbesparing tot wel € 9.000,- voor de werkgever op.

Meer nieuwe studenten

Dankzij de gezamenlijke inspanningen van G-Truck partner Wijlhuizen, Truck- en TrailerXpert Benelux en opleider GOmotive bewijst de Vakschool zijn succes met de instroom van 22 nieuwe studenten. In het eerste jaar startte de opleiding met zestien studenten.

Reageer op dit artikel