nieuws

OZ Paddock Store bij Profile Van Hugten

Ondernemen

OZ Paddock Store bij Profile Van Hugten

In lastige economische tijden moet je je onderscheiden om de schaarse klanten te trekken. Maar ook in goede tijden helpt het als je wat extra biedt. Profile Tyrecenter Van Hugten in Bilthoven opent daarom deze week een speciale velgenshop, die meteen een OZ Paddock Store is. Het concept zal nog uitbreiden.

Van twee kanten kregen we dit bericht. Profile Tyrecenter spreekt van hun eerste ‘velgencenter’ en laat weten dat er meer gaan komen. OZ-importeur Van Klei beschrijft het als een van zes gespecialiseerde Paddock Stores, en zegt daar ook bij dat het hierbij niet blijft.

Shop in shop concept

Kort en goed besloot ondernemer Ron van Hugten in zijn Profile Tyrecenter een speciale velgenshop van 80 m2 in te richten. Met een rijke sortering velgen, daarnaast onderstelmodificaties, en een goed advies welke band/velgcombinaties passen onder een bepaalde auto.
Zowel Van Klei Banden Import als Profile Tyrecenter wijzen op een website waar gezocht kan worden welke band/velgcombinaties passend zijn, bij Proflie zelfs op autokenteken. Maar toch, laat Profile Tyrecenter weten, wil de klant echte velgen zien nadat op internet het aanbod is bekeken.

Brede selectie, betere voorlichting

Elke bandenspecialist heeft wel lichtmetalen velgen staan, Profile Tyrecenter kan volgens directeur Retail Commercie Ruben Arcos Schuurs alle bekende merken leveren. Hij wijst op de recente toevoeging van ABT Sportsline. Het verschil is dat in een velgencenter een bredere collectie is te zien, en gespecialiseerd personeel goed technisch advies kan geven.
Het idee van OZ Paddock Stores, dat het Profile Tyrecenter-bericht wat terzijde noemt, is mede uitgewerkt door importeur Van Klei. In deze winkel zijn dan ook naast OZ Racing de merken Sparco en MSW aanwezig, tevens door Van Klei gevoerd.
Er zijn nu al OZ Paddock Stores in Surhuisterveen, Spijkenisse, Venlo, Zoeterwoude en Rijswijk, waar dan nu Bilthoven bij komt. Zowel Van Klei als Profile Tyrecenter zijn overtuigd dat combinaties van velgen en banden een goede omzetmaker zijn, dus zoeken ze meer bandenspecialisten die ook velgenexpert zijn, of willen worden.

Reageer op dit artikel