nieuws

Innovam stemt opleidingen en bedrijfsleven op elkaar af

Ondernemen

Innovam stemt opleidingen en bedrijfsleven op elkaar af

Innovam en Bovag houden deze maand een groot vacatureonderzoek. Het geeft inzicht in de werkgelegenheid, personeelsbehoefte en het aanbod van BPV-plaatsen (beroepspraktijkvorming) in de motorvoertuigenbranche. De komende weken worden 2700 bedrijven telefonisch benaderd. Meewerken kost slechts tien minuten, maar levert veel op. Doen dus!

“Met het onderzoek krijgen we een nauwkeurig beeld van de huidige en toekomstige vraag naar medewerkers en stagiairs. ROC’s kunnen hun opleidingsaanbod afstemmen op de regionale behoefte en leerlingen voorzien van een duidelijk toekomstperspectief”, zegt Herme Bruin, directeur van Innovam.

Doe mee!

Willem van Dalfsen, onderzoeker bij Innovam, roept iedereen op om aan het onderzoek mee te doen: “We bellen bedrijven uit verschillende deelbranches. Dit jaar staan ook fastfitters en motorrevisiebedrijven op de lijst. Het telefoongesprek duurt ongeveer tien minuten en levert waardevolle informatie op voor de branche. We maken eventuele knelpunten inzichtelijk en stemmen de opleidingen en personeelsbehoefte op elkaar af”.

Zicht op de Mobiliteitsbranche

Innovam en Bovag gebruiken de uitkomsten van het vacatureonderzoek voor de landelijke Monitor Onderwijs en Arbeidsmarkt Mobiliteitsbranche, regiorapportage en Zicht op de Mobiliteitsbranche. De rapportage van vorig jaar staat op de site van Innovam. De uitkomsten van het nieuwe onderzoek worden begin 2014 bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel