nieuws

Alltrucks universeel werkplaatsconcept komt er

Ondernemen

Alltrucks universeel werkplaatsconcept komt er

Te beginnen in Duitsland, maar op termijn in heel Europa ontstaat het merk-ongebonden concept voor truckservice Alltrucks. Daar zetten Bosch, Knorr-Bremse en ZF hun schouders onder nu alle toestemmingen in verband met concurrentieverhoudingen binnen zijn. Duitse truckwerkplaatsen kunnen zich al aanmelden.

De plannen hebben we eerder gemeld, toen de drie grote merken in trucktechniek nog toestemming moesten krijgen voor een joint venture. Dat is dus nu voor elkaar, in München wordt een hoofdkantoor voor Alltrucks ingericht.
Die naam werd in de eerste plannen nog niet genoemd. Er is al een managementteam opgezet met leden uit elk van de deelnemende partijen.

Drie groten werken samen

Het gaat om een franchiseformule die onafhankelijke truckbedrijven een steun in de rug moet bieden. Zoiets als Bosch Car Service voor personenautobedrijven, nemen we aan.
Ook bij merkdealers van trucks treedt steeds meer concentratie op, zodat onafhankelijke truckbedrijven sterkere concurrenten in het dealerkanaal tegenover zich krijgen. Voor hen willen Bosch met zijn motor- en elektronicaspecialisme, ZF met transmissie en ondersteldelen, en Knorr voor remsystemen samen de volledige truck- en trailerservice ondersteunen.

Na Duitsland moet de Alltruck formule in Oostenrijk, Zwitserland, Polen en Italië deelnemers gaan trekken. Op ‘middellange termijn’ zou heel Europa gedekt gaan worden.

Reageer op dit artikel