nieuws

Mercedes-Benz neemt FUSO van Mitsubishi over

Ondernemen

Mercedes-Benz neemt FUSO van Mitsubishi over

Daimler heeft sinds 2000 een belang in FUSO en is inmiddels voor circa negentig procent eigenaar van de Japanse truckproducent. Nu neemt Mercedes-Benz Nederland het FUSO importeurschap over van Mitsubishi Motor Sales Nederland.

FUSO produceert in Japan, Rusland en India en behoort met verschillende truckmodellen tot de best verkochte truckmerken wereldwijd. Met name op de Aziatische markt is FUSO een belangrijke speler. In Nederland is FUSO te koop geweest bij Mitsubishi, maar ook bij de Volvo Truck-dealers voordat ze gingen samenwerken met Nissan. Nu het importeurschap over gaat naar de truckdivisie van Mercedes‑Benz Nederland wijzigt ook het dealernetwerk. De FUSO‑klanten kunnen vanaf 8 juli op 21 verkoop‑ en 26 servicelocaties van de Mercedes‑Benz truckpartners terecht. In de meeste andere EU-landen is dat inmiddels al het geval.

Interessant niche

In het Mercedes-gamma is een gat ontstaan tussen de 3,5 ton (Sprinter) en 8 ton (Atego), doordat de Vario uit productie is. De compacte FUSO Canter vult dat gat op en zal in Nederland leverbaar zijn in drie gewichtsklassen van 3,5. 6,0 en 7,5 ton. Later volgt ook nog een 8,55 tons versie. Met drie verschillende cabines, drie motoren en zes wielbases variërend van 2.500 tot 4.750 mm ziet Mercedes‑Benz Nederland de komst van de FUSO Canter als een goede aanvulling op het brede bedrijfswagenprogramma. Het chassisconcept van de Canter kent talloze opbouwmogelijkheden. Mercedes verwacht dit jaar ook een hybrideversie van de Canter op de Nederlandse markt te brengen.

Reageer op dit artikel