nieuws

Drie vragen over de Automotive Innovation Award

Ondernemen

Drie vragen over de Automotive Innovation Award

Vanaf begin 2014 is er een nieuwe tweejaarlijkse prijs te winnen: de Automotive Innovation Award (AIA). Drie vragen: Wat is dit voor prijs? Wie geeft ‘m uit? En: Wie kan ‘m winnen?

Vraag 1, Wat is dit voor prijs? Antwoord: de automotive sector staat voor grote uitdagingen, denk aan milieu, files en de eindigheid van fossiele brandstoffen. En dus is innovatie van groot belang voor de sector. De Award moet innovatie stimuleren door relevante innovaties meer bekendheid te geven.

Met zijn vijven in een stichting

Vraag 2, Wie geeft ‘m uit? Antwoord: RAI Vereniging, Bovag, LeasePlan Nederland, AutomotiveNL en Roland Berger Strategy Consultants. Met z’n vijven hebben ze de Stichting Automotive Innovation Award opgericht. Die moet alles regelen rond de prijsuitreiking. En dan is er nog een Comité van aanbeveling met prominenten uit bedrijfsleven, wetenschap en automotive sector.

Iedereen is welkom

Vraag 3: Wie kan ‘m winnen? Antwoord: fabrikanten, retailers, importeurs, opleidingsinstituten, toeleveranciers, (financiële) dienstverleners, technologiebedrijven, brancheorganisaties en overheden kunnen deelnemen. Hun inzendingen worden getoetst door een jury op ‘innovatieve waarde op de lange termijn’, op ‘baanbrekend karakter’ en op ‘inzetbaarheid binnen de automotive sector’.

Meedoen of niet?

Doet u mee? Dan wenst AMT u en uw innovatie alle mogelijke voorspoed. Doet u niet mee? Dan vertellen we u begin 2014 welke innovatie er met de eer is gaan strijken.

Reageer op dit artikel