nieuws

Bosch ziet omzet stijgen

Ondernemen

Bosch ziet omzet stijgen

De bedrijven van het Bosch-concern in Nederland hebben hun totale omzet vorig jaar met 1,4 procent zien stijgen tot 1,71 miljard euro. De verkoop op de lokale Nederlandse markt bedroeg 643 miljoen euro. Bosch maakte de jaarcijfers vrijdag bekend.

De divisie automobieltechnologie blijft het in Nederland goed doen en noteerde positieve cijfers. Ook blijft Bosch Car Service, het grootste netwerk van onafhankelijke garagebedrijven in Nederland met 380 leden, eveneens sterk presteren. Het jaar 2012 betekende ook de doorbraak van het Bosch eBike System in Nederland. Alle grote Nederlandse fietsfabrikanten hebben tegenwoordig een model met het Bosch-systeem.

“Ondanks de moeilijke economische omstandigheden in Europa zijn we erin geslaagd onze positie als belangrijke speler op de Nederlandse markt te handhaven. Door blijvend te investeren in onderzoek en ontwikkeling van innovatieve en duurzame technologie, streven we ernaar onze positie te versterken”, zei directeur Gerhard Kobesen van Bosch in Nederland.

Net als in 2011 investeerde Bosch in Nederland vorig jaar 90 miljoen euro in onderzoek en ontwikkeling. Bij de 17 Nederlandse locaties werken meer dan 3800 mensen.

De omzet van de Bosch Groep nam wereldwijd toe met 1,9 procent tot 52,5 miljard euro. De winst voor belastingen bedroeg 2,8 miljard euro. De resultaten verschilden sterk per bedrijfssector. Zo steeg in 2012 de omzet van de grootste divisie autotechniek met 2,1 procent tot 31,1 miljard euro. De omzet van de divisie industriële technologie stagneerde op 8 miljard euro. Consumentenproducten en bouwtechnologie boekte een omzet van 13,4 miljard euro, een stijging met 2,5 procent.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel