nieuws

Kühne introduceert BudgetMaster

Ondernemen

Kühne introduceert BudgetMaster

Er is volgens Kühne een groeiende vraag van grossiers en garagebedrijven naar een alternatief voor A-merken. Het antwoord op die vraag is volgens Kühne het onderdelenaanbod van BudgetMaster.

Pasvorm, kwaliteit en duurzaamheid zijn voor garagebedrijven belangrijke factoren bij de keuze van onderdelen, maar voor de werkplaatsklant speelt de prijs een steeds grotere rol. BudgetMaster speelt hier op in door uitsluitend kwaliteitsproducten in de originele fabrieksverpakking te leveren, die zo’n 25 procent goedkoper zijn dan de A‑merken.

De BudgetMaster lijnen zijn onder andere met een eigen tab te vinden in de online AutoMaster‑Base catalogus tussen ‘AutoMaster’ en ‘Overige’, waardoor de grossier of garagist eenvoudig kan kiezen tussen de A‑ en BudgetMaster merken. De onderdelen zijn voor de CarGo klanten van Kühne – naast de nachtzendingen – dagelijks beschikbaar via daglevering. Alle voor 11.00 uur bestelde onderdelen worden nog voor 14.00 uur uitgeleverd.

Compleet assortiment slijtagedelen

Kühne start BudgetMaster met SKF wiellagers, Valeo Classic remblokken, 4P kits, koppelingen, starters en dynamo’s, Wagner (Federal Mogul) remschijven, Ruville waterpompen en wiellagers en Intermotor bobines. Aangezien Kühne stopt met de levering van Klarius uitlaatdelen en katalysatoren en overstapt op Bosal, zal de restvoorraad Klarius – zo lang de voorraad strekt – tegen sterk verlaagde bruto prijzen onder BudgetMaster worden verkocht.

Kühne zal het BudgetMaster-assortiment dit jaar verder uitbreiden, mogelijk met distributiekits en timingbelts, maar of en wanneer dat gaat gebeuren is vooral afhankelijk van de reacties vanuit de markt. Uiteindelijk moet BudgetMaster een compleet uitgebalanceerd assortiment slijtagedelen bevatten.

Reageer op dit artikel