nieuws

Toyota, Nissan, Honda en Mazda roepen miljoenen auto’s terug

Ondernemen

Toyota, Nissan, Honda en Mazda roepen miljoenen auto’s terug

De Japanse autofabrikanten Toyota, Nissan, Honda en Mazda roepen samen wereldwijd drie miljoen auto’s terug naar de garage wegens problemen met de airbag. Dat werd vandaag bekendgemaakt.

Toyota maakte bekend wereldwijd 1,73 miljoen auto’s terug te roepen, waarvan 580.000 in Noord-Amerika en 490.000 in Europa. Volgens Toyota zijn er geen ongevallen of verwondingen bekend door het defect. Het gaat bij Toyota om auto’s die gebouwd zijn tussen november 2000 en maart 2004.

20.000 Toyota’s in Nederland

In Nederland gaat het om circa 20.000 Toyota’s die terug moeten naar de garage. Klanten zullen persoonlijk op de hoogte worden gebracht en de problemen zullen gratis worden verholpen, aldus een woordvoerder van Toyota.

Bij Honda gaat het om 1,14 miljoen auto’s wereldwijd. In Nederland moeten 695 Honda’s terug naar de garage. Door Nissan worden 480.000 auto’s teruggeroepen, waarvan maximaal 8900 in Nederland. Mazda haalt wereldwijd meer dan 45.000 voertuigen terug.

Door een probleem met een onderdeel in de airbag bestaat de kans dat die spontaan kan opblazen of dat de veiligheidsriemen worden aangetrokken. Ook kan de airbag bij een aanrijding niet optimaal functioneren. De airbags werden gemaakt door het Japanse bedrijf Takata.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel