nieuws

Fietsemakers’ van Bluekens zijn de beste Volvo servicetechnici

Ondernemen

Fietsemakers’ van Bluekens zijn de beste Volvo servicetechnici

Welk team biedt de beste service aan de Volvo Truck & Bus-werkplaatsklant? Dat team wint het Vista-wereldkampioenschap. Aan de 2012-2013-versie van die tweejaarlijkse wedstrijd namen 4471 teams deel. Na drie voorrondes en de halve finales in Madrid plaatsen 32 teams zich voor de finale in Göteborg. Eén daarvan is het team van ‘De Fietsemakers’ van Bluekens uit Middelharnis. Richard, Lenny, Marco en Jilles, gefeliciteerd!

“De chauffeur van deze truck klaagt over zwarte rook en er is een actieve foutcode. Achterhaal de oorzaak van de storing en gebruik daarbij de Volvo-procedures.” Zo’n opdracht binnen een half uur afronden vraagt niet alleen stalen zenuwen en een goede voertuigtechnische kennis, maar ook een goede kennis van de Volvo-systemen. En dat is precies waar het Vista om te doen is: “Learning by competition”.

High tech Fietsemakers

En dus maakt een uitgebalanceerd team dat goed op elkaar is ingespeeld de beste kansen. De Fietsemakers van Bluekens Middelharnis met werkplaatschef Richard Broeders, Master Technicians Lenny van Klinken en Jilles Bevelander en magazijnman Marco Verkerke bewees zo’n team te zijn. Ze waren foutloos in alle drie de voorrondes en ze presteerden uitstekend in Madrid.

Op naar Göteborg!

Hun beloning: een finaleplaats eind juni in Göteborg. Van de 31 tegenstanders daar, komt er één uit België, dat van Automobilia Ieper. In het meinummer van AMT vakblad gaan we uitgebreid in op de pittige praktische opdrachten die de halve finalisten in Madrid voor de kiezen kregen en stellen we natuurlijk ook de vier Nederlandse topteams aan u voor die het net niet haalden in de halve finale in Madrid.

Reageer op dit artikel