nieuws

Prins en Vialle bekroond op GasShow 2013

Ondernemen

Prins en Vialle bekroond op GasShow 2013

De meesten van u zijn vast niet geweest op de GasShow 2013, begin deze maand in Warschau. Een internationaal evenement op het gebied van lpg, LNG en CNG. Gassen als brandstof dus. Erg populair in Polen, vandaar de GasShow in dat land. Ook Prins en Vialle waren er met hun moderne autogassystemen, en kregen daarvoor beide een INPRO Award.

Nu werden in totaal twaalf van die INPRO Awards uitgereikt in de categorie autogassystemen (lpg en CNG), waarbij de beursorganisatie zelf en in Polen actieve bedrijven uit de branche de winnaars kozen. Deze beurs is een jaarlijks evenement.

Heel exclusief is het winnen van een INPRO Award dus niet. Het neemt niet weg dat onze Nederlandse deelnemers in het internationale veld vooraan staan wat betreft gasinstallaties voor zowel lpg als aardgas.

VSI-2.0 en Jet Buffer

Al eerder ontving Prins Autogassystemen op de Automechanika show een innovatieprijs voor hun Direct LiquiMax systeem. Dat spuit vloeibare lpg in bij motoren met directe benzineinjectie.
In het geval van VSI-2.0 gaat het om een verbeterd systeem voor gasvormige injectie, in versies voor lpg of CNG. Maar dat werkt dan ook op direct ingespoten motoren, Prins had er een Porsche Panamera Turbo voor opgetuigd.
In het geval van Vialle beviel de jury het Jet Buffer-systeem, waarmee de lpg-tank verder leeggebruikt kan worden zonder dat de druk wegvalt. Dat levert volgens Vialle tot 10% extra rijbereik op.

Reageer op dit artikel