nieuws

Cito Motors nu ook Rolls-Royce dealer

Ondernemen

Cito Motors nu ook Rolls-Royce dealer

Na het faillissement van autodealer Hessing moest ons land het enige tijd stellen zonder officiële vertegenwoordiging van Rolls-Royce. Dat is nu opnieuw ingevuld door Cito Motors in Eindhoven, onderdeel van de Van Laarhoven Holding. Een succesvolle onderneming, die perfect aansluit op het succes van het merk Rolls-Royce.

Dit was de strekking van de aankondiging bij de officiële opening, zoals sales en marketing director Jolyon Nash van Rolls-Royce deze uitsprak. Sinds de introductie van de Ghost in het gamma, eind 2009, zijn de verkopen van het merk vrijwel verdriedubbeld tot ruim 3500 auto’s per jaar.
Marissa Van Laarhoven, directeur van Cito Motors, wijst erop dat de nieuwe ‘distributor’ al vele jaren ervaring heeft met de verkoop van exclusieve en Britse auto’s. In de Eindhovense vestiging staan Aston Martins en Rolls-Royces gebroederlijk tegenover elkaar.

Dealer en importeur

De grootvader van Marissa begon als dealer in 1929 al met Britse merken. Vader Hein van Laarhoven bouwde dat krachtig uit, onder meer met de vertegenwoordiging van Jaguar en Land Rover die er nu nog is.
Daarnaast kwam BMW, sinds tien jaar moederconcern van Rolls-Royce. De holding omvat nu negen BMW/Mini dealerschappen, daarnaast het Jaguar en Land Rover dealerschap, en Cito Motors als enige Nederlandse ‘distributor’ van Aston Martin en nu ook Rolls-Royce.

Relaties voor lange termijn

In de termen van deze luxemerken komen geen importeurs voor, de ‘distributor’ is feitelijk dealer en importeur tegelijk. Er zijn in Europa 16 van deze bedrijven, wereldwijd zijn het er 109. Dat moet nog groeien naar 120, aldus Jolyon Nash.
Het feit dat Van Laarhoven al twintig jaar Aston Martin vertegenwoordigt, 31 jaar BMW en 45 jaar Jaguar, sprak bij Rolls-Royce ook aan. Zoals de familie Van Laarhoven zelf aangeeft, richten ze op relaties voor de lange termijn, net wat Rolls voor zichzelf en voor zijn klanten wil.

Reageer op dit artikel